Omvisning i Elmgreen & Dragset - Biography

Skjærtorsdag setter vi opp to ekstra omvisninger: Kl. 13 i ‘R.B. Kitaj – Diaspora’ og kl. 14 i ‘Elmgreen & Dragset – Biography’.

Omvisningene koster kr 50,- per person (i tillegg til ordinær inngangsbillett). Gratis for medlemmer i kunstklubben. Oppmøte og uthenting av billett (også medlemmer må hente billett) i resepsjonen ved hovedinngangen, bygning 1.

Omvisningene har plass til 30 personer, så det anbefales å være tidlig ute.

Om utstillingen:
‘Biography’ er den første store utstillingen med kunstnerduoen Elmgreen & Dragset i Oslo. Utstillingen vil vise et bredt utvalg av arbeider fra deres komplekse univers, med skulpturer, performance og interaktive installasjoner. Verk fra slutten av 90-tallet vises sammen med noen av deres nyeste prosjekter og danner en unik innsikt i deres kunstnerskap.
Elmgreen & Dragset anser en utstilling for å være et kunstverk i seg selv, med all dens narrative, koreografiske og sosiale muligheter. ‘Biography’ undersøker dermed selve betingelsene for det å stille ut.

Verk hentet fra svært ulike sammenhenger blir i utstillingen ført sammen og satt inn i nye konstellasjoner som genererer endrede lesninger og meningslag. Når man beveger seg gjennom museet vil omgivelsene oppleves realistiske for deretter å gli over i det surrealistiske og absurde. En del av museets hovedsal er forvandlet til en nattklubb, der publikum møter restene etter en fest, som vitner til en hendelse skjedd i forkant av utstillingsåpningen. I tillegg er deler av museet som vanligvis ikke brukes som utstillingsarealer inkludert i Elmgreen & Dragsets iscenesettelse. Allerede i museets garderobe vil overraskende elementer forberede publikum på en utstilling som en omsluttende teatralsk/filmatisk opplevelse.

Legg til ekstern kalender…