Utstilling: Anna Fiske - Gruppa og andre tegneserier

Grafill og Deichmanske bibliotek Grünerløkka ønsker velkommen til utstillingen

Anna Fiske – Gruppa og andre tegneserier

Galleri VIS & Serieteket
Deichmanske bibliotek, Grünerløkka

Anna Fiske har nylig utgitt boka Gruppa, som er hennes første tegneseriebok for voksne på ti år. 8. april – 1. juni 2014 kan du se en utstilling med tegninger fra boka og andre prosjekt på Galleri VIS og Serieteket.

Gruppa handler om en seks kvinner og menn i forskjellige aldre som er i gruppeterapi for personer med lettere sosial angst. De sliter med ensomhet, sosiale relasjoner, forhold til foreldre, ektefelle, barn. Bokens kapitler har synsvinklene til de forskjellige karakterene i gruppa. Man ser dem i gruppeterapimøtene, der de sitter i ring og snakker sammen og med terapeuten, og i situasjoner ellers i livet.

Nennsomt og presist drar Anna Fiske leseren inn i boka, og viser karakterene fra forskjellige kanter. Med sin oppmerksomhet i forhold til talende situasjoner og detaljer får hun fram et rikt nett med nyanser, med innlevelse i temaets alvor og ikke minst med forsonende humor.

Anna Fiske, f. 1964, prisbelønt illustratør, bildebokforfatter og tegneserieskaper. Hun har utgitt flere barnebøker og tegneseriebøker for barn, bl.a. Rabbel, Farmor og jeg-bøkene og Palle Puddel-bøkene. Hun har tidligere gitt ut tre tegneseriebøker for voksne: Danse på teppet (2004), Snakke med dyr (2002) og Forvandlingen (1999), alle på forlaget No comprendo Press.

27. mars mottok hun Bokkunstprisen 2014 under utdelingen Årets vakreste bøker, og 10. april fikk hun Rasmus Løland-stipendet for ny norsk barne- og ungdomslitteratur.

Gruppa er å få kjøpt på Serieteket under hele utstillingsperioden.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…