"NEAR. FAR. WHEREVER YOU ARE." - The Line (NO)

[Bilde]

I «Near. Far. Wherever you are.» møter vi 12 dansere og skuespillere med et aldersspenn fra 27 til 62 år. Blant annet får vi gjenoppleve Helen Vikstvedt, som viste et hittil ukjent og utmerket danserisk talent…

The Line er et humorkonsept som fritt og freidig plukker elementer og virkemidler fra ulike danseuttrykk, og setter dem sammen på uforutsette og overraskende måter for å synligjøre og kommentere svakheter og kulturer i samfunnet. Deres lekne og overraskende formspråk er totalt uten hemninger og fylt med mengder av kjærlighet til dans.

The Line drives av danserne Kristina Søetorp og Ida Wigdel, begge utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2006. Kompaniet er tidligere kjent for stykket «Beyond the Face» som tidligere er spilt på Dansens Hus, og ILTWT under Julidans i Amsterdam.

The Line har produsert dansefilmene «BEyond» og «Bet(we)en». «BEyond» har blitt vist på dansefilmfestivaler i Norge, Sverige, Danmark, Belgia, Kina, Sør­ Afrika, USA, Libanon og Mexico. «BEt(we)en» hadde førpremiere med The Line på Dansens Hus høsten 2012, og hadde premiere på Norsk Festival for Dans og Film i Haugesund august 2013.

“The Line. Dansekunstens lysfontene”
Per Roar Thorsnes

Konsept, koreografi og utøvere: Kristina Søetorp og Ida Wigdel
Utøvere og medskapere bl.a.: Kristin Helgebostad, Mattias Ekholm, Sissel Bjørkli, Nina Lill Svendsen, Anne Guri Tvedt, Ingunn Rimestad, Roy Lie Jonassen, Stian Danielsen og Helen Vikstvedt.
Komponist, musiker og lyddesigner: Øyvind Osmo Eriksen
Scenograf: Dordi Strøm
Kostymer: Signe Vasshus
Lysdesigner: Evelina Dembacke

Legg til ekstern kalender…