Two nights only! Teaterforestillingen "Abel stå opp"

MoveART presenterer forestillingen “Abel stå opp”, en reise i livet og diktningen til Tysklands mest leste poet i nyere tid; Hilde Domin.

Premiere 12.04.2014 kl. 20.00 på Scenehuset i Oslo
Forestilling 13.4.2014 kl. 20.00 på Scenehuset i Oslo, Bogstadveien 49

Billetter kr 150/100 fås kjøpt i døra, velkommen!

Regi:Mads Henning Jørgensen & Anne-Marthe Lund Engnes
Manuskript, tekst og bearbeidelse: M. H. Hallum

Skuespiller: Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen
Danser: Anne Weidner
Cellist: Sigrun Eng

Forestillingen Abel stå opp viser hvordan det går med et menneske som mister sitt hjemland, familie, venner og ikke minst sine rettigheter, men tross alt beholder livsmotet og en enestående optimisme.

Hilde Domin levde i eksil i over tyve år og bevegde seg i et grenseland av det uutholdelige. Hun er trolig Tysklands mest leste poet i nyere tid. I Norge er Domin forholdsvis ukjent enda, det vil vi endre. Både diktene og den sterke livshistorien hennes er aktuelle og inspirerende også i dag.

Gjennom skuespill, dans, musikk og poesi blir tilskueren tatt med inn i en biografisk reise som omhandler etterkrigstids lyrikeren Hilde Domins liv. Hennes dypgripende historie var preget av landflyktighet, hjemløshet, og et liv uten rettigheter pga. sin jødiske bakgrunn. I denne livskrisen ligger kimen til mot og oppgjør; menneskets iboende trang og kraft til å søke frihet.

Abel stå opp appellerer til nytt livsmot og troen på sin egen meningsberettelse. For ungdom og voksne.

“Man behøver tre typer mot. Mot til å være seg selv. Mot til å ikke lyve og fordreie, men kalle ting ved dets rette navn. Og for det tredje, mot til å tro på andres åpenhet og oppriktighet.” – Hilde Domin

Legg til ekstern kalender…