Avlyst
Monument til Christian Frederik

[Bilde]

av Aksel Høgenhaug

Åpning av prosjektet Monument til Christian Frederik utsatt til september i år.

Kunstnerisk leder for ROM, Henrik der Minassian har i samråd med vårt styre valgt å utsette åpningen av prosjektet : Monument til Christian Frederik, som skulle åpnes førstkommende fredag 25. Det har vært en meget vanskelig avgjørelse for oss. Monument var ment til å være det første i en serie av prosjekter ved galleriets inngang. Nå flyttes prosjektet og kommer derfor som avslutning for Kommentarpunkt serien.

Kunstneren Aksel Høgenhaug har kjempet en i snart 10 uker for å ferdigstille verket. Monumentet støpes i bitumen som er et tung oljeprodukt. Bitumen er et vanskelig materiale som ingen andre norske kunstnere har brukt til figurativ skulptur. Den varmes opp til over 250 grader for å kunne støpes i formen, slik vi har gjort i snart 5 uker.

I natt skjedde dessverre noe vi ikke hadde forventet. Varm og tung bitumenmasse sprengte støpeformen og fant veien ut. Forsøket med å redde monumentet har dessverre ikke lykkes.

Både Høgenhaug og ROM er fast bestemt på å gjennomføre prosjektet i den formen det var bestemt. Derfor utsetter vi åpningen til sent i september i år. Konkret dato for åpning blir annonsert snart.

Med vennlig hilsen

Henrik der Minassian
Kunstnerisk og daglig leder

Monumentet til Christian Frederik er en menneskefigur støpt i bitumen. Bitumen er et tungt oljeprodukt som bla. annet blandes med grus for å lage asfalt. Skulpturen vil i løpet av utstillingsperioden synke sammen og bli til en dam på grusplassen utenfor ROM. Tilhørende utstilling med bilder og historisk filmmateriale om oljeutvinning vil vises inne i galleriet.

Aksel Høgenhaug har studert billedkunst ved Kunstakademiet og filosofi ved Universitetet i Oslo, han jobber oftest med skulptur, video og lyd, og har en forkjærlighet for det som skjer utenfor den hvite kuben. Han er for tiden besatt av det religiøse, monumentet, fetisjen og ritualet.

www.aksel.hogenhaug.info

Åpning fredag 25. april kl 19:00

Velkommen!

KOMMENTARPUNKT
ROM skal ta i bruk overskuddsplassen utenfor galleriets inngang som arena for prosjekter i forbindelse med feiringen av 200-års jubileet for grunnloven i 2014.Vi kaller derfor plassen der Brenneriveien og Maridalsveien møtes for KOMMENTARPUNKT.

Fire temporære prosjekter som vises på plassen er valgt etter en nasjonal nominasjons – prosess, en idekonkurranse og juryering hvor vi utfordret unge kunstnere og arkitekter til å levere forslag til en åpen kommentar med politisk, sosial eller urban karakter. Juryen har valgt 4 prosjekter som utgjør vårt program for feiringen av grunnlovsjubileet.

www.r-o-m.no/KOMMENTARPUNKT

Legg til ekstern kalender…