SHUT UP AND PLAY THE HITS

SHUT UP AND PLAY THE HITS

Om hitlåter med Odd Torleiv Furnes (NLA), Magnus Eliassen (Sirkus Eliassen) og Trine Sollie (NRK)

Visse låter får en enorm gjennomslagskraft i befolkningen. Det handler om mye mer enn massiv eller smart markedsføring. Hva kjennetegner en hit og hva kjennetegner en tidløs megahit som lever tiår etter tiår? En akademiker, en popartist og en musikkjournalist vil se nærmere på hitlåta gjennom hukommelsesteori, bransjemekanismer, x-faktor, tidsånd, diverse komposisjonsteknikker og egen erfaring. Og kan man snakke om “hits” innenfor de smalere sjangrene som kunstmusikk, jazz, eller undergrunnsrock? Hvorfor stikker noen låter seg mye mer ut enn andre?


Odd Torleiv Furnes er musikkviter og har skrevet doktoravhandlingen “Musical Memory, Attention and the Hit”. Gjennom et utvalg popmusikk har han analysert hvilke elementer som bør ligge til grunn for at en poplåt skal bli lagt merke til og feste seg i bevisstheten vår.

Trine Sollie har bred erfaring som musikkjournalist fra blant annet Natt&Dag, Radio Nova og NRK. Hun har de siste ti årene jobbet med musikk i NRK og er i dag tilknyttet NRK P3. Her er hun prosjektleder for kanalens musikkprogrammer på kveldstid, blant annet for P3s flaggskip “Ruben”.

Magnus Eliassen er musiker og artist som sammen med broren Erik slapp hitlåta “Hjem til dæ” under navnet Sirkus Eliassen i 2011. Bandet utgis på det uavhengige plateselskapet Beyond Records og fokuserer kun på enkeltlåter. De er kjent for hits som “Opp Ned Bak Frem” og “Æ Vil Bare Dans”.


Musikkforum er Norsk Komponistforening og NOPAs felles faglige forum med
målsetting om å skape større bevissthet og engasjement rundt komposisjon, tekst
og beslektede temaer innenfor musikk. Musikkforum er gratis og åpent for alle.

Legg til ekstern kalender…