HIGHLAND GLORY m/ Power Metal-vokalist No.1, Jan Thore Grefstad tilbake + FRAIL GROUNDS

[Bilde]

HIGHLAND GLORY
Med bakgrunn fra Phoenix Rizing, som etablerte seg som norges første rendyrka power metal band med 2 album worldwide ; ”Rise From The Ashes” (1998) og ”Eternal Crusade” (2000), skiftet bandet vokalist og dannet Highland Glory våren 2001.Med en frisk ny start og et større potensiale, utviklet bandet sin melodiøse metal i en tyngre, tøffere og mer tradisjonell retning på sitt debut-album, ”From The Cradle To The Brave” (2003).

Omslaget på albumet prydes av en illustrasjon av Mark Wilkinson (kjent for sitt samarbeid med Marillion, Fish, Iron Maiden, Judas Priest etc), som bandet har fortsatt å samarbeide med siden. Bandet var fortsatt signet hos Face Front (et mindre, idealistisk selskap drevet av scream magazine redaktør Frode Øien) for Skandinavia, men debut-albumet ble lisensiert ut til Massacre records for resten av kloden. Oppfølgeren ”Forever Endeavour” (2005) viste en naturlig utvikling av bandets sound, samtidig som den var mørkere og mer atmosfærisk. Høsten 2007 valgte vokalist Jan Thore Grefstad å slutte i bandet, og ble erstattet av Trine Elise Johansen vinteren 2008.

[Bilde]

Skiftet fra mannlig til kvinnelig vokalist preget naturlig nok bandets sound, men særpreget var fortsatt intakt på “Twist Of Faith” (2011), selv om tempoet var tonet ned og albumet var enda mer melodiøst. Etter å ha kun turnert Norge rundt tidligere, fikk bandet endelig spilt utenfor landets grenser, både i Sverige og Tyskland.Highland-Glory-Jan-Thore-Grefstad-wDe siste 2,5 årene har Highlad Glory hatt varierende besetning, men har nå fått en solid line-up fått med Per Olav Olsen på gitar / Halvor Gustafson på keyboard / Knut Egil Tøftum på bass / Stian André Braathen på trommer og ikke minst primus motor Jack Roger Olsen på gitar og kor. Stort er og gjensynet med bandets original-vokalist Jan Thore Grefstad, som de siste årene har vist fram talentet sitt hos det svenske Metal-bandet Saint Deamon, samt på TV-programmene “Norske Talenter” og “The Voice”.
Bandets slagplan for fremtiden er å spille live så mye som mulig og å spre Høylands-Metal til folket.

www.highlandglory.com

www.facebook.com/highlandglory

[Bilde]

FRAIL GROUNDS
ble dannet i 2005 i lyden av et dynamisk musikalsk landskap med elementer fra heavy, progressiv og tyngre metall. Deres første EP “Corrosion” (2008)resulteterte i gode kritikker og mange konserter frem til 2009 hvor et kreativt avbrekk fulgte, men i iløpet av 2011 ferdiggjorde de debut og konseptalbumet «The Fields of Trauma» i Lionheart Studios, mixet av Øyvind Larsen og mastret av Jens Bogren (Fascination Street studio). Låtene følger en ekspedisjon dypt inn i Sibir, og handler om hvor langt en person vil gå under ekstreme forhold, for å oppnå en indre fred .

Albumet ble lansert i juni 2012 med følgende pressetekst: “… Dette albumet er en videreføring av sounden vi lagde med ‘Corrosion’, men det er nå en raffinert og mer komplett opplevelse. Corrosjon var en god og nødvendig begynnelse, men man hører at vi eksperimenterte med mange elementer. På denne debuten har alle elementene falt naturlig på plass, og vi tror virkelig vi har fylt et tomrom i den norske så vel som internasjonale metal-scenen … ”

www.facebook.com/frailgrounds

Legg til ekstern kalender…