HELHUS: Kristopher Schau m. The Dogs + SOJ: Morten Qvenild + ASF SUB: Freddy Caused Pain + We Are BORG: Fukuyama

Lørdag 10.mai
22:00-03:00

CC:50,-

For den nette sum av 50 kroner kan du denne lørdagen får med den en stjernespekket kveld på Det Akademiske Kvarter. Det blir tre ulike konserter og ett DJ konsept, samt diverse annet. Gled deg til en musikalsk uten like. Dette blir faktisk RÅBRA!


THE DOGS
«The Tears Are Voodoo»

The Dogs er et knippe veteraner fra Oslos rockmiljø med medlemmer fra så forskjellige band som Sweden, Cumshots, Shit City og Cyaneed for å nevne noen. Selv innbiller de seg at de spiller 60-tallsinspirert garasjerock, mens verden mener de minner mer om 70-tallspunk i gata til band som Dead Boys eller Rocket From The Tombs. Da de i fjor ga ut fullengderen «Set Yourself On Fire And Follow The Smoke» til gode kritikker fra bl.a. platenerdene i bladet «Shindig», var det nettopp det de fikk høre. Albumet ble, grunnet det marginale opplaget (kun 45 ex), utsolgt i løpet av noen få minutter. De har senere trykket opp dette i et normalt antall gjennom Astma Records med Platebutikken Big Dipper som distributør.

Kompletistene fikk det enda røffere da The Dogs i tillegg valgte å slippe hele 5 singler fra albumet. Også disse i kun 45 hyperlimiterte ex. Hver av disse går allerede for en liten formue på nett.

Nok snikksnakk om fjoråret. I mars slapp de oppfølgeralbumet «The Tears Are Voodoo» og purister kan glede seg over at også dette albumet er innspilt 100% live. Første opptrykk av albumet kom i 100 nummererte eksemplarer.

At albumet er spilt inn live i studio, gjør at konsertgjengere over det ganske land kan føle seg trygge på at de får det de blir lovet, bare høyere og bedre.
Det er ikke «Lady» eller «Landstrykeren» som kommer på besøk, det er «Cujo». Et rasende, rabiesinfisert beist frontet av Kristopher Schau, som etter ryktene mener at han endelig har klart å lage et album som er tilnærmet lik perfekt.

Facebook

StåOppJazz: MORTEN QVENILD

Morten Qvenild startet jazzkarrieren sin i storbandet «Ung Musikk» i 1995 og begynte etter hvert på jazzprogrammet ved Norges Musikkhøyskole. Han er en mann med en fot innenfor så å si alt. Tidligere har han blant annet spilt for Shining, Jaga Jazzist. The National Bank, Susanna & The Magical Orchestra og Østenfor Sol.

I det siste har han jobbet med den nye plata til Nils Petter Molvær, som nå skal ut på en slippturné i Europa. Disse to musikerne har også hatt et suksessfullt samarbeid før. Ellers har han deltatt på turné med Bertine Zetlitz band og i 2011 spilte han inn Erik Byes «Vår beste dag» sammen med Marit Larsen. Er du en ivrig NRK-titter har du garantert fått med deg den!

Du kan sjekke ut Qvenild på Soundcloud

ASF SUB: FREDDY CAUSED PAIN

Freddy Caused Pain et purungt Pop-punk/hardcore band som slår deg i trynet med ekte ungdomsfaenskap, sjel og energi. De smelter pikehjerter med sin selvsikre scenesjarm og får godt voksne karer til å ønske at de aldri ga opp drømmen om å bli rockestjerner.

De har fått hele kongeriket opp på dansegulvet det siste halvåret med radio-hiten ”I’ve Got A Bad Feeling About This” – en låt som ble Ukas Urørt i fjor høst.

I tillegg til Ukas Urørt-utnevnelsen, førte dette til at samtlige av låtene fra EP’en ble anbefalt av Urørt-redaksjonen, løftet frem og anbefalt av WiMP DIY, og i tillegg havnet på p3’s C-liste og ble kanalens 24. mest spilte låt.

Et liveshow med disse tenåringene er en fest du ikke vil gå glipp av, og dette er et band som krever din respekt og oppmerksomhet fra første tone. Armer og bein, allsang og ren ungdomsglød er å forvente når Freddy Caused Pain setter i gang med et solid sett du sent vil glemme.
Melodiøse og catchy vokallinjer inspirert av band som Blink-182, Paramore og Rise Against blandet med energisk og brautende amerikansk hardcore som utgjør denne kruttønna av et band med dype røtter i den norske punk- og hardcorescenen."

Sjekk dem ut på Soundcloud

We Are BORG presenterer: FUKUYAMA

Fukuyama er en elektronika duo med en musikkstil som kan sies å være en blanding av funk house og nydisco. De produktive guttene har pumpet ut 129 låter på sin soundcloud konto som har spredt seg til alle deler av verden – alt fra USA til Asia.

Nå har guttene tenkt å erobre Norge. I løpet av 2014 er det planlagt å gi ut hele fire EPer som en slags quadrilogy. Fukuyamas første EP har fått navnet Q, og er allerede tilgjenglig på de fleste digitale plattformer. Releasealbumet, som er planlagt å komme i 2015, har flere nye låter og tar i tillegg med den beste låta fra hver EP. 2014 blir med andre ord et langt vorspiel på smaken av 2015.

Vorspielet starter allerede på Kvarteret 10. mai hvor discobrødrene skal ha et helt nytt sceneshow med laser og discokulemasker.

Konserten starter 01.00 i Tivoli

Fukuyama:
Facebook
Soundcloud

Følg We Are BORG her

Legg til ekstern kalender…