The South pre-release-konsert!

[Bilde]

Vi inviterer for første gang til en full kveldskonsert på Big Dipper i forbindelse med ny The South-plate.

Vi har et begrenset antall plasser, og det vil heller ikke bli solgt billetter. Så her lønner det seg å melde sin ankomst, og være ute i god tid. Det vil også bli EKSKLUSIVT FORHÅNDSSALG av den nye skiva, som har release mandag 05.05. Arrangementet starter kl 20.00, hyggelig drikke og bra selskap.

Om The South’s “…The Further Out You Get”:

Om du av en eller annen uutgrunnelig årsak ikke skulle ha lagt merke til det, The South´ 2013-album bar tittelen The Further Inside You Go…
En tittel som bare gir full mening når den nå kobles opp mot The South´ rykende ferske …The Further Out You Get.

De to siste utgivelsene fra The South, album som mer enn gjerne må sees som intergalaktiske stasjoner sendt ut i bane fra bandets andrealbum, The South (2012), er i realiteten to deler av et dobbeltalbum. Sluppet med et drøyt halvårs mellomrom.

Anført av sanger/ gitarist/ låtskriver Alexander Pettersen har The South nå ferdigstilt albumet som tar bandets stadig ekspanderende musikk til nye høyder, bredder og dybder. Seks sanger som alle ber om den plassen de trenger for å vise seg frem i all sin stas.

Ved siden av Pettersen består The South fortsatt av Stian Lundberg, Pål Brekkås, Stein Spjelkavik, Sander Stedenfeldt Olsen og Terje Uv.

Sammen lager disse musikk som sjelden, om noen sinne, høres fra norske scener og fra norske innspillinger, musikk som er selvforklarende i sitt overlegne og dynamiske samspill. Seks musikere som er lydhøre for hverandre og som følger hverandre lengre og lengre inn, og samtidig lengre og lengre ut i musikken.

Noen vil hevde at det er det rockmusikk burde dreie seg om, at musikere finner tonen mellom seg og lykkes med å formidle den til oss som hører på.

The South musikalske alkymi, på plate og konsert, åpenbarer i stadig økende grad et band som har et oppdrag, en misjon, hinsides popmusikkens nøye tilmålte treminuttersgleder.
Dette har ført til at opplevelsen av en komplett konsert med The South nå er oppført på den korte lista over sertifisert kosmiske musikkhendelser, der hver og en seanse fortjener å rippes til den Store Harddisken.

Mesteparten av musikken som befinner seg på …The Further Out You Get er innspilt på Ocean Sound Recordings på Giske, under oppsikt av produsent Bent Sæther, to sanger er innspilt i Brygga Studio i Trondheim.

Ved siden av The South´ seks musketerer er Ida Jenshus å høre på vokalharmonier, mens Bendik Brænne og Hans Friis Foyn bidrar med blås på «We got lucky».
Alle sangene er denne gang komponert av Alexander Pettersen.

(På begynnelsen av 2014 ble The South tolkning av Grateful Deads «Scarlet Begonias» valgt ut av vismennene som sitter ved det runde bordet på dead.net til å være med i «The Dead Covers Project». Videoen av fremføringen er nå tilgjengelig på youtube.)

Tom Skjeklesæther

«So close, yet so far out»
—Austin Motel, South Congress, Austin, Texas

The South på Facebook

Legg til ekstern kalender…