Ballongprotest mot privatisering av barnehager

Youngstorget, Torsdag 1. Mai. 11.30 – 12.45.
For fagforeningskamerater, foreldre, ansatte, barn og alle andre.
Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo stiller med gassballonger til alle!
Møt oss utenfor Åhlens i Eva Kolstadsgate på Youngstorget og vis din motstand mot privatisering av barnehagene.

Bystyreflertallet, med Høyre, Krf, V og Frp har vedtatt at 7 kommunale barnehager skal konkurranseutsettes og 10 barnehager skal selges.

Det er barnehager med godt kvalifiserte og stabile ansatte som Oslo kommune ønsker å kvitte seg med – de såkalt dyreste barnehagene. Ansatte slutter nå i barnehagene i frykt for pensjonene sine.

Vi frykter at lavere bemanning og dårligere lønns- og pensjonsvilkår skaper store skiller mellom de kommunale og private barnehagene. I tillegg gir kommersialiseringa av barnehagesektoren usikkerhet for foreldrene, blant annet med konkurranseutsetting hvert 6. år og fare for at selskaper går konkurs slik at barna står uten barnehageplass. I tillegg blir lokaldemokratiet overkjørt. Bydelen har ingen innflytelse på om deres barnehage blir privatisert, hvilke som blir det, og de får ikke lov å bygge barnehager i egenregi.

Oslo Kommune ønsker å inngå en avtale med Norlandia på de konkurranseutsatte barnehagene, til tross for at de var den eneste tilbyderen. Vi mener det IKKE har vært en reell konkurranse og at prosessen må stoppes.

Vi krever:
• Stopp konkurranseutsettinga av kommunale barnehager.
• Stopp salget av kommunale barnehager.
• Bydelene skal gis anledning til å etablere barnehager i egenregi

Fagforbundet Barn og Oppvekst, Oslo

Legg til ekstern kalender…