Ensemble Denada møter Maria Schneider

[Bilde]

Et av Europas beste storband møter en av verdens ledende orkesterledere på Victoria!
Den amerikanske komponisten og orkesterlederen Maria Schneider er en av vår tids største fornyere av storbandmusikken. Schneider lot seg inspirere av Miles Davis og Gil Evans, og har med tiden utviklet en av de mest personlige stemmene på den internasjonale jazzscenen.

I mai tar hun med seg partiturene sine til Norge for å jobbe med et av Europas ypperste storband; Ensemble Denada. Prosjektet har kommet i stand i samarbeid med National Youth Jazz Festival i Grahamstown, Sør-Afrika, og bandet blir derfor forsterket med fire sørafrikanske musikere. Lørdag 3.mai får Nasjonal jazzscenes publikum anledning til å være med på urpremieren når Denada møter Schneider for første gang. I juli reiser hele gjengen til Sør-Afrika for å gjøre workshops og spille på festivalen i Grahamstown. Men først blir det fest på Victoria!

Ensemble Denada består av femten av Norges ledende jazzmusikere med komponist og trombonist Helge Sunde i front. I 2013 ga bandet ut sin tredje plate med musikk av Helge Sunde; «Windfall». Albumet kom ut på det tyske plateselskapet Ozella. Forrige utgivelse, «Finding Nymo» (ACT, 2009) mottok den tyske ECHO-prisen for beste internasjonale storbandplate. Presseutalelser: www.ensembledenada.no/node/10

Maria Schneider er født i Windom, Minnesota, og bosatte seg i New York City i 1985, etter endte musikalske studier ved bl.a. Eastman School of Music. Som Gil Evans’ personlige musikalske assistent arbeidet Maria bl.a. med musikken til turneen Evans gjorde med Sting i 1987. Som dirigent har Maria Schneider gjentatte ganger blitt invitert av ensembler over hele verden, som en naturlig fortolker av Evans’ material og i 2005 mottok komponisten og arrangøren en Grammy for sin innspilling «Concert in the Garden». Dette skal være første Grammy gitt til en innspilling som ikke har tradisjonell distribusjon i platebutikker.

Besetning:
Frank Brodahl, Marius Haltli, Anders Eriksson – trompeter, Frode Nymo, Børge-Are Halvorsen, Atle Nymo, Morten Halle, Jasmin Hirscsteiner – saksofoner m.m. Even Kruse Skatrud, Erik Johannessen, Helge Sunde – tromboner, Jens Thoresen – gitar, Olga Konkova – piano, Per Mathisen – bass, Håkon Mjåset Johansen – trommer
Gjester fra Sør-Afrika: Melissa Van der Spuy – accordeon, Marcus Wyatt – trompet, Daniel Shout – saksofon og John Davies – trombone.
Orkesterleder/dirigent: Maria Schneider

Ensemble Denada drives av Østnorsk jazzsenter og mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd og Oslo kommune

Legg til ekstern kalender…