Jan Kallevik presenterer XTREM!

[Bilde]

Jan Kallevik og venner tar oss med tilbake til 90-tallet og forteller om sin tid i den antirasistiske skinheadgjengen SHARP.
Samtale og musikk, velkommen!
-
Denne boken gir et enestående innblikk i et miljø som bare er kjent fra tabloide overskrifter. Til tonene av rasende punkgitarer, sløye skatoner og eggende dubrytmer får vi førstehåndskildringer av det blodige slaget i Brumunddal mot Arne Myrdal, lederen for Folkeaksjonen mot innvandring (FMI), av husokkupasjoner, smørsyreangrep mot SHELL, et topphemmelig møte ansikt til ansikt med den drapsdømte Johnny Olsen – og ikke minst historien om en ung mann på jakt etter identitet, vennskap og kjærlighet.
-
Vi er i Oslo tidlig på 1990-tallet. Nynazister marsjerer i gatene og roper “Sieg Heil”. Blitzhuset blir forsøkt bombet flere ganger, og liv står i fare. Opprørt over utryggheten danner en gruppe unge gutter, en antirasistisk- skinheadgjeng, SHARP, for å stanse nynazistenes voldshandlinger. Inspirert av den opprinnelige skinheadkulturen, med røtter i 1960-tallets Jamaica og arbeiderklassen i Storbritannia, tar gutta alle midler i bruk – også vold – for å holde nynazistene borte. Men livet som skinhead er nådeløst, og snart oppdager Kalle, en av gruppens sentrale figurer, at han ikke lenger har kontroll.

Legg til ekstern kalender…