Premiere: Svartjord presenterer Prindsekjøkkenet.

[Bilde]

SVARTJORD

Prindsekjøkkenet

Årets masterutstilling for Kunstfag på KHIO har en annen struktur enn tidligere; i år skal avgangsstudentene arrangere sine egne utstillinger i den visningsformen de selv ønsker. Dette har resultert i opprettelsen av kunstnergruppen Svartjord, bestående av Luca Andreotti, Siren Elise Dversnes Dahle, Mari Østby Kjøll og Yola Maria Tsolis.

Gjennom Svartjord vil de fire studentene fremme forandring, resirkulering og repetisjon
av den anvendte kunstens ideologi og fungere som en nomadisk kunstnerdrevet virksomhet. Svartjord kommer ut av en diskusjon omkring økologi, romlige intervensjoner, urbanitet og kollektivitet.

Navnet Svartjord (Mollisol) refererer til det næringsrike jordsmonnet som hører til de mest fruktbare jordbruksområdene i verden. Hvert av Svartjords prosjekter vil utgjøre et eget kunsterisk økosystem der de gitte forholdene vil gi grobunn for det kunstneriske arbeidet.

Arbeidet med prosjektet aktiviserer tomme og funksjonsløse bygninger i byen. Den første utstillingen vil finne sted i Storgata 36B. Lokalet ligger i en vernet bygning, i en stor kjeller som tidligere var et storkjøkken. Området heter Prinds Christian August Minde og kjøkkenet ble kalt Prindsekjøkkenet.

På Prindsekjøkkenet har Svartjord laget en arkitektur av levende planter, de såkalte ”Tre søstre,” som består av plantesortene squash, mais og bønnestengel. De tre søstrene plantes i formasjon, der plantenes egenskaper fremmer hverandres behov og vekst. Projeksjoner og tekstile installasjoner blandes med sand, tesselasjoner og funnede objekter i det beplantede landskapet som danner rammen omkring denne første presentasjonen av kunstnergruppen.

Til Prindsekjøkkenet er Espen Tangen Samuelsen inviter for å holde en presentasjon om elektroplasma, søndag 4. mai, kl 15.00.

Svartjord er basert på en unik metode der “gruppen” ikke utgjør noen fast identitet eller kollektiv, men snarere en plattform der nye transformasjoner potensielt kan bidra til å samle og styrke ulike aktører og samarbeidspartnere.

Svartjord utforsker et bredt spekter av romlige forhold, ikke bare for å utforske romlige problemstillinger, men for å søke nytt territorium for kunstens rolle i politikk, vitenskap, samfunn og miljø – for å introdusere bærekraftige territorielle transformasjoner.

Informasjon:

Åpning: fredag 2. mai klokken 19.00
Adresse: Storgata 36B, Oslo (ligger i bakgården til Fairtradebutikken i Storgata).
Kurator: Marianne Zamecznik

Legg til ekstern kalender…