The Cheaters - Big Dipper In-Store

[Bilde]

Etter seks år i stille eksil er oslobandet endelig tilbake med albumet Rites of Spring

Det har gått 7 år siden The Cheaters fikk bransjeveteraner og musikkjournalister til å svette som etter en crossfit-time med Puls-Yngvar under by:Larm i Tromsø. Aftenposten trillet en sekser og skrev; ‹‹Du trenger ikke være spåmann for å skjønne at de unge guttene i The Cheaters kommer til å nå langt.›› Roskilde booket bandet på flekken og i løpet av året hadde bandet klart å markere seg både hjemme og internasjonalt. Debutalbumet fikk gode anmeldelser og fremtiden så lys ut. Så ble det tilsynelatende stille.

- Den første platen inneholdt låter som var laget mer eller mindre spontant på turneer i både innland og utland. Når vi skulle skrive låter til denne plata, så bestemte vi oss for å bruke god tid på å jobbe frem låtene. Samtidig har det alltid vært viktig for oss å sjekke ut nye låter live. Derfor har vi vært på veldig mange turneer rundt i Europa siden forrige plate, sier frontmann Øyvind Skarsbø.

Våryre

Albumet Rites of Spring er produsert av Erlend Mokkelbost (JREwing, KILLL, Monteè) som også har satt sitt tydelig preg på bandets lydbilde. Borte er mye av klassiske lydbildet fra Nuggets-boksene, det som står igjen er en moderne punkeplatemed friske refrenger og smarte melodier.

- Vi hadde et behov for å røske opp litt i tankesettet vårt, bevege oss litt i rom og tid. Derfor valgte vi Erlend, som også har vært kalkulert nådeløs i produksjonen. Vi føler at vi har beholdt intensiteten, men kanskje tilsatt det et mer kompleks lydbilde med flere elementer. Platetittelen kom til oss på en spillejobb i Moskva. Den er en bearbeidelse av Igor Stravinsky sitt mesterverk om vårritualer, som ender med at en ung jente danser seg selv i hjel. For oss handler platetittelen om mer moderne ritualer som har en tendens til å dukke opp om våren.

The Cheaters sitt andre album Rites of Spring er tilgjengelig på fysisk og digitale-kanaler fra 28.mars 2014. Albumet utgis på Division Records. Booking via JS Artist.

Bandet er opprinnelig fra Tønsberg, men har vært bosatt i Oslo det siste tiåret. Dagens besetning består av Øyvind Skarsbø på vokal og gitar, Henrik Width Kristiansen på trommer og Mats With Greger på bass. På albumet har Andreas Frøland spilt bassmens Anders Tjore har medvirket på vokalharmonier.

For mer informasjon: www.thecheaters.org
Facebook: www.facebook.com/pages/THE-CHEATERS-NO/47113197687

Legg til ekstern kalender…