Norsk kort presentere filmskaper Sara Eliassen med norgespremiere på "A Blank Slate".

[Bilde]

En karakter fordriver tid i en fremmed, vinterstengt ferieby. Etterhvert som fremmedgjøringen og isolasjonen hun opplever i byen blir mer og mer påtrengende, blandes kvinnens minner og observasjoner sammen med erfaringer tilhørende kvinneskikkelser fra filmhistorien.

Ved å leke med publikums forventinger til det narrative, undersøker A Blank Slate blikket man ser film med. Filmen hadde premiere ved International Film Festival Rotterdam Januar 2014, og er finansiert gjennom NFIs talentordning “Nye Veier”.


I tillegg til visningen av A Blank Slate vises også et utvalg fra serien antireklamefilmer, et samarbeid mellom Lilja Ingolfsdottir og Sara Eliassen. Etter visningen blir det samtale mellom filmskaperen og Sara Rundgren Yazdani, stipendiat i medieestetikk ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Rundgren Yazdani jobber med et doktorgradsprosjekt om rom, kjønn og seksualitet i samtidskunsten.


Sara Eliassen har markert seg med flere korte filmer som alle utfordrer filmmediet. Filmene hennes har deltatt på og høstet priser ved flere internasjonale filmfestivaler, deriblant filmfestivalen i Venezia og Sundance. Sara Eliassen har en MFA fra San Francisco Art Institute, og har vært tilknyttet The Whitney Museum’s Independent Study Program i New York.

The Knife og det legendariske punkbandet L7 bidrar med musikk til filmen. Koreograf, skuespiller og danser Katrine Bølstad spiller filmens hovedkarakter.

Legg til ekstern kalender…