UTSTILLING – OSLO LADEGÅRD

Førsteårs masterstudenter ved Kunstakademiet i Oslo viser arbeider i historiske omgivelser i ærverdige Oslo Ladegård. De utstilte verkene favner vidt fra dokumentasjonen av en spirititisk seanse utført i byggets kjeller som utgjorde førsteetasje i biskop Nikolas borg fra 1200-tallet, til intervensjoner i hovedhusets barokke interiør fra 1700-tallet, lydinstallasjon og performance i den rekonstruerte barokkhagen med mer.

De fjorten studentene som har tatt initiativ til å lage utstillingen er snart halvveis i mastergradsstudiet. En rød tråd som løper gjennom arbeidene i endagsutstillingen er nettopp at de på ulike plan forholder seg til Ladegårdens dominerende arkitektoniske rammeverk. Hovedhusets barokke stuer er preget av en overflod av gull, marmor, og tunge, mørke tremøbler med sirlig utskåret dekor. Hva skjer når samtidskunstens estetikk barker sammen med de dunkle stuers etterlatenskaper av fordum pomp og prakt?

Deltakende kunstnere:
Razan Akramawi, Alan Armstrong, Amelia Beavis-Harrison, Emma Brack, Ronny Faber Dahl, Tobias Danielsson, Jon Vogt Engeland, Espen Gleditsch, Miriam Hansen, Silje Johannessen, Solveig Lønseth, Ellakajsa Nordström, Sara Jenny Charlotta Rönnbäck, Sasha Waltå.

Utstillingen er støttet av:
Kulturetaten, Oslo kommune og Kunsthøgskolen i Oslo.

Legg til ekstern kalender…