Jabb #2

[Bilde]

JABB er en rekke uformelle møter skapt for å kunne diskutere prosjekter og interesser. Det holdes tre presentasjoner per kveld á tretti minutter om noe praterne interesserer seg for. Tilhørerne oppfordres til å stille spørsmål og involvere seg selv underveis. JABB er gratis og blir holdt på engelsk om ønsket.

-

Det er nå klart for runde nummer to!

Denne gangen kan vi by på:
-en ekte hjerneforsker : Jørgen Sugar forteller om nevrale nettverk i hjernen
-en lindyhop-entusiast: Magnus Galåen gir en smakebit på lindy-historie.
-en sykkelhistoriker: Magne Brekke Rabben prater om sykkelens historie og rolle i Norge.

Sløydens eget bryggeri Fake Leg byr igjen på forfriskninger – husk kontanter!

Velkommen.

Magne Brekke Rabben -sykkelhistorie
Magne er historiker med utdanning fra NTNU og skriver på en bok om sykkelens historie i Norge. Han kommer til Jabb for å prate om sykkelens historie fra det tidlige 1800-tallets løpemaskiner på hjul og fremover. Hvordan har folk syklet? Hvorfor har folk syklet? Hva har sykkelen betydd for folk, og hva har folk ment om sykkelen og syklistene?
Sykkelhistorieblogg: sykkelhistorie.blogspot.no
-

Magnus Galåen, Trondheim Lindy Hop.
20-tallet forandret dansehistorien da dansen Charleston spredde seg over hele verden i et omfang vi knapt kan fatte i dag. Lindy hop og autentisk jazz oppsto i Harlem i kjølvannet av dette, og elementer fra denne tida kan kjennes igjen i dag i alt fra hip-hop til folkeswing. Magnus er historie- og dansenerd, og vil ta dere med på en reise gjennom dansehistorien med videoklipp og morsomme historier.

-

Jørgen Sugar er doktorgradsstudent ved Centre for Neural Computation, NTNU og forsker på nevrale nettverk i hjernen. Han skal prate om hvilke metoder man kan bruke for å forske på nevrale nettverk, de viktigste oppdagelsene som har blitt gjort ved senteret i Trondheim og hva som gjøres av forskning idag.

Legg til ekstern kalender…