"Time travel for pedestrians" Tiril Schrøder /Anne Thomassen

[Bilde]

Utstillingen ”Time travel for pedestrians” er en fruktbar dialog mellom tegning og keramikk.
Tiril Schrøder og Anne Thomassen deler en interesse for overgangsfenomener og for situasjoner som befinner seg mellom fiksjon og virkelighet; fra idyll til kaos, fra flytende til fast form, fra todimensjonale til tredimensjonale rom. Kunstnerne har laget selvstendige arbeider, men i gallerirommet smelter verkene sammen til enhetlige verk.
Tittelen på utstillingen er hentet fra en novelle av science fiction forfatteren Ray Nelson og peker på en overskridelse av fysiske lover gjennom reiser i tid og rom. Kunstnerne har jobbet ut fra begreper som «ormehull» (wormhole), «gravitasjon», «spacetime» /romtid, og «suburbia» forstad.
Samarbeidet utgjøres blant annet av en hel vegg med ulike bilder samt veggmaleri av Tiril Schrøder, Practical application of the principles of relative time dilation, (2014) kombinert med installasjon av Thomassens keramiske objekter som danner en overgang fra billedflaten ut i rommet. Fra en dimensjon til en annen. Et ormehull.
Et ormehull er enkelt forklart en hypotetisk topologisk funksjon i rom og tid, som hvis den fantes, ville være en “snarvei”, som en tunnel som binder sammen rom og tid på to forskjellige steder og tidspunkter i universet. Inngangen til RAM galleri fra Kongens gate får funksjonen av et ormehull, da den blir den portal, den raskeste veien, vi/publikum, må gjennom for å komme inn i utstillingen- eller om man vil – inn i en annen dimensjon og tid, nemlig det univers som kunstnerne har skapt i gallerirommet.
Gjennom bruken av metaforer inviterer kunsten til nye lesninger av virkeligheten og åpner opp for å tenke tanker vi kanskje ikke har tenkt før. Og detter er jo kunstens styrke.
Velkommen til en tidsreise for fotgjengere!

Legg til ekstern kalender…