Oslo Jazzfestival 2014: Paolo Angeli

[Bilde]

Det er mange som omtales som originale gitarister som sies å ha sin egen signaturstil på spillingen. Paolo Angeli er ikke bare en original gitarist, han er unik. Angelis stil kommer ikke bare til uttrykk via hans spillestil, men på selve utformingen av gitaren som instrument. Angeli har bygget om sin gitar til å bli et helt nytt instrument som til tider låter som flere ulike instrumenter på en gang, og som åpner for nye former for gitarbasert improvisert musikk.

Angeli har lang fartstid som improvisasjonsmusiker, noe en kan spore tilbake til dannelsen av det 14-mannssterke bandet Laboratorio di Musica & Immagine under studentokkupasjonen av Universitetet i Bologna der de arbeidet med å bryte ned sjangerbarrierer, kollektiv komposisjon og improvisasjon. Derfra beveget han seg gradvis mot avantgarde jazz via støyfolk, postrock, minimalistisk pop og annen uklassifiserbar musikk.

I 1997 slapp han sitt første album med den ombygde gitaren, og i årene siden den gang har han utforsket og finslipt sin unike gitarteknikk. Oslo Jazzfestivals publikum kan frem til en uforglemmelig sologitarkonsert på Mono.

Konserten arrangeres i samarbeid med Det italienske kulturinstitutt.

NB: Dette er en dobbeltkonsert med Needlepoint, og det er felles billetter for begge konsertene.

Legg til ekstern kalender…