Oslo Jazzfestival 2014: Monty Alexander Trio

[Bilde]

Hedersmannen Monty Alexander er en mann som står Oslo Jazzfestival svært nær. Ikke bare fordi han er en eksepsjonell musiker, komponist og showmann, men også fordi han spilte på den aller første festivalen i 1986, og var på gjenvisitt her i 2009. Ikke bare er han en del av jazzhistorien, han er også en del av festivalens historie.

Monty Alexander er født og oppvokst på Jamaica, men flyttet til USA sent i tenårene. Som musiker har han latt seg inspirere av sine kulturelle røtter, men som jazzpianist hentet han inspirasjon fra Oscar Peterson og Nat King Cole. Monty Alexander har gitt ut nærmere 60 album i eget navn og har bidratt til utallige prosjekter utover dette som for eksempel Natalie Coles hyllest til sin far, albumet Unforgettable, som fikk hele syv Grammy-priser.

Monty Alexander har en merrittliste som inkluderer flere legendariske navn enn de fleste klarer å memorere. Blant hans samarbeidspartnere finner vi legendariske navn som Frank Sinatra, Ray Brown, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Quincy Jones og Bobby McFerrin, Sly and Robbie og mange mange andre. Men til tross for en imponerende historie hviler på ingen måte Monty Alexander på laurbærene. Han har de siste årene også hatt stor suksess med sitt Harlem Kingston Express-prosjekt, der han sømløst blander sine reggea-røtter med jazz.

Legg til ekstern kalender…