Prøvesmaking og foredrag ved Kjetil Jikiun (Nøgne Ø) på Verkstedet // Krankupp på Cafe Sara

Torsdag 18. september kl 17 presis blir det foredrag med prøvesmaking av øl på Verkstedet Bar (Nabobaren til Cafe Sara) i regi av Nøgne Ø og Cafe Sara. Det blir foredrag ved Kjetil Jikiun, Bryggerimester ved Nøgne Ø, samt prøvesmaking i plenum. Dette arrangementet har 18 års aldersgrense og vi tar kr 100 per person, inkludert i prisen er da 4 forskjellige øl som er del av prøvesmakingen.
Samme kveld, kl 18 beveger vi oss videre til Cafe Sara (20 års aldersgrense), hvor Nøgne Ø tar over ølkranene, samt en god del av kjøleskapsplassen. Cafe Sara har i flere år solgt øl fra Nøgne Ø, derfor er på høy tid at Cafe Sara får presentert et bredt utvalg fra et av Norges ledende håndverksbryggeri. Smått legendariske Bryggerimester Kjetil Jikiun og Markedsansvarlig Tom Young vil være tilgjengelig for spørsmål og hyggelige samtaler frem til kl 22.00.
Vi kan love mye godt øl fra Nøgne Øs rikholdige utvalg og Nøgne Ø garanterer at du vil få smake øl du aldri har smakt før!

Kort om Nøgne Ø:

Nøgne Ø ble startet opp i 2002 av hjemmebryggerene Kjetil Jikiun og Gunnar Wiig. Gjennom sin jobb som flykaptein i SAS hadde Kjetil fått smaken på håndverksøl i USA. Han ble etterhvert besatt av alle de forskjellige nye smakene, og bestemte seg for å introdusere dette i Norge. Her hjemme var det stort sett kun lys pils tilgjengelig, så Kjetil var sikker på at disse nye smakene ville slå godt an.
Starten ble imidlertid ikke helt som han forventet da nordmenn på den tiden slett ikke delte hans syn på at dette var “den nye vinen”. Han ble møtt med hånlatter i bransjen og ble fortalt i klare ord at dette “ikke var øl” og at “dette kan vi ikke selge”. Kjetil er imidlertid fryktelig sta, så han fortsatte å brygge og presentere ølet sitt i alle mulige sammenhenger. Han tok med flaskene sine på utenlandsturer, og satte dem igjen på puber og bryggerier i USA, England, Sverige og Danmark.
Etterhvert begynte det å komme forespørsler fra utenlandske importører om å få importere ølet hans, og eksportsalget ble raskt den viktigste inntektskilden for Nøgne Ø. Vel, egentlig var det ikke noen inntekter å snakke om, bryggeriet ble fremdeles drevet på dugnad og oppsparte midler, og ingen tok ut lønn. Vendepunktet kom i 2005-2006 da nordmenn endelig begynte å få smaken på dette nye, merkelige ølet. Resten er historie. God historie.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…