Bjørnen av Anton Tsjekhov

Bjørnen er en kort komedie av russeren Anton Tsjekhov. Den unge enken Popova har etter ektemannens død trukket seg tilbake fra verden, og sverger på å sørge for resten av livet. Tjeneren Luka forsøker å trøste den sørgende enken, men til ingen nytte. Når Smirnov dukker opp med et gjeldskrav mot enken oppstår det først en heftig krangel, men så skjer det noe helt uventet.

Bjørnen er et stykke om ensomhet, pretensjoner, kommunikasjon og motsetningen mellom følelser og sosiale roller. I denne nytolkningen av stykket ønsker vi å utforske disse temaene i vår egen tid mens vi beholder Tsjekhovs usedvanlig elegante språk.

Anton Tsjekhov (1860-1904) er både dramatiker og forfatter. Stykkene omhandler ofte livet på den russiske landsbygda. Noe man blant annet kan se i hans kjente klassikere Måken, Onkel Vanja og Kirsebærhaven. Han er sammen med Ibsen og Shakespeare en av verdens mest spilte dramatikere. Og nå har dere gleden av å se han spille på teaterscenen til Teater Neuf.

Medvirkende:
Regi: Peter Lunga
Produsent: Johannes Bennetzen
Scenografi/kostyme: Maren Saedi
Scenebygger: Trygve Moen Haaland
Skuespillere: Tor Itai Keilen, Ida Sofie Straume, Taran Eide Bergsland

Forestillingsdatoer:
10. september, kl. 19.30
11. september kl 19.30 + B A K S N A K K
12. september, kl 21.30, O S L O K U L T U R N A T T
13. september, kl 19.30

Torsdag, 11.september vil det være duket for
B A K S N A K K etter forestillingen. Under Baksnakk vil det være en samtale med regissør og skuespillere om forestillingen, deres kunsterniske visjoner, samt tema og budskap. Kom og vær nysgjerrig, still spørsmål og få et lite innblikk i hvordan prosessen til en Teater Neuf-produksjon har vært.

Billettert til forestillingen kan reserveres på teaterneuf.no/billettreservasjon/

Legg til ekstern kalender…