Stabsmusikken: Gratis sesongåpningskonsert på Karpedammen Scene, Akershus festning

Roma – Den evige stad
[Bilde]

Høstens store sesongåpningskonsert tar utgangspunkt i byen Roma – en verdensmetropol som helt siden antikkens dager har inspirert kunstnere, forfattere og komponister over hele verden. Roma er en av verdens eldste fortsatt bebodde byer, og blir ofte omtalt som fødestedet for den vestlige sivilisasjon. Byen er full av vakker kunst, skulpturer og bygninger, og tilbyr reisende en spennende kontrast mellom det helt moderne og tilbakeblikk til svunne tider.

Vi har plukket ut et knippe verk som alle beskriver denne imponerende metropolen, dens historikk og mange kontraster. Musikken er like storslagen som byen, og krever maksimal virtuositet og innlevelse av musikerne.

Introduksjon av Andreas Hanson – vår nye fagdirektør
Denne konserten er også den aller første offisielle konserten med vår nyansatte fagdirektør, Andreas Hanson. Hanson har gjestet Stabsmusikken ved flere anledninger tidligere, men vil nå tre inn som kunstnerisk ansvarlig og bidra i å løfte Stabsmusikken enda høyere både i konserterende og seremoniell sammenheng. Vi er derfor veldig stolte av å presentere Andreas på denne konserten.

Program
Le Carnaval Romain, op. 9 – Hector Berlioz, arr. Godfrey jr
Tosca – Fantasia – Giacomo Puccini, arr. Bruscalupi
Feste Romane – Ottorino Respighi, arr. Patterson
Roma! op. 132 – Amilcare Ponchielli

Legg til ekstern kalender…