Filmseminar 2014: Game of screens – cinefili vs. telefili

Hva er best, tv eller kino?

Har tv-seriene tatt over for den tradisjonelle filmen? Har de cinefile blitt telefile? De nye tv-seriene puster filmmediet i nakken. På filmseminaret ser vi på forholdet mellom tv-serier og kinofilm – og ser på de fortellingene som fortsatt krever et stort lerret.

Filmer:
Zombie – The Resurrection of Tim Zom (Billy Pols, 2014) // Hullet (Tsai Ming-Liang, 1998 // Sanger fra andre etasje (Roy Andersson, 2000)

Innledere/foredragsholdere:

  • Marijke de Valck: Cinephilia in a Globalized World
  • Kim Akass om morsrollen i Game of Thrones
  • Anne Jerslev: David Lynch sin digita-le verden
  • Gry Rustad: Cinefili vs. telefili – de nye tv-connaisseurene
  • Jon Inge Faldalen om Roy Andersson
  • Helene Eggen om Tsai Ming-Liang
  • Aksel Kielland: Film vs TV?

MARIJKE DE VALCK: Associate Professor ved Universitetet i Amsterdam, og har blant annet skrevet og bidratt til bøkene Film Festivals: From European Geopolitics to Global Cinephilia (2009) og Cinephilia: Movies, Love and Memory (red, 2014)

KIM AKASS: Foreleser om film og TV ved University of Hertfordshire i England. Sammen med Janet McCabe har Akass har gitt ut en rekke bøker om de nye kvalitets-tv-seriene, blant annet om kvinneroller på film og i HBO-serier og fremstillinger av morsroller i populærkultur.

GRY RUSTAD: Leverte i vår sin doktoravhandling om telefili, med vekt på seriene Mad Men, The Wire, Luck og Treme. Er nå førsteamanuensis i medievitenskap ved Høgskolen i Hedmark.

ANNE JERSLEV: Professor ved Københavns Universitet med David Lynch som et av sine spesial- og favorittemner, som hun også har skrevet bøker og artikler om. Aktuell i år med boka Impure Cinema. Intermedial and Intercultural Approaches to Film.

JON INGE FALDALEN: Universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO, som skrev sin mastergrad om Roy Andersson.

AKSEL KIELLAND: Medieviter. Skribent for blant annet Vagant, Z filmtidsskrift, Eno og Fett

HELENE EGGEN: Medieviter og videojournalist. Skrev masteroppgave om Tsai Ming-Liang.

[Bilde]

Seminaret er åpent for alle. Det kreves påmelding via e-post, og en deltageravgift (se under).

Seminaravgiften betales til NFKs kontonummer 5001.05.95840,(etter påmelding og mottatt bekreftelse på denne) og merkes med “Game of Screens” samt deltagerens navn og fødselsdato. Påmeldingen er bindende.

Arr.: Filmklubbforbundet (NFK) i samarbeid med, Z filmtidsskrift, Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo og Norsk filmkritikerlag.

Seminaret er støttet av Film & Kino

Påmelding innen 26.september til NFK
e-post: [email protected]

Andre spørsmål?
e-post: [email protected]

Hjertelig velkommen til en helg dedikert til filmkunsten!

Legg til ekstern kalender…