Klubb Rugekasse 7 Utakk´s Hesteliv Ep Slippefest

[Bilde]
Denne kvelden har ASF gleden av å presentere Chrome Hill som en del av StåOppJazz, Uttakk + Per Bergs + Nyresvikt, og som om det ikke var nok vil BSI Bordhockey avholde bordhockey-turnering i Speilsalen og BSI Dans et lite Swingkurs i Halvtimen. Det blir noe for alle og temaet for kvelden er SPORTS. Her kan du danse deg ut i de sene nattetimer til den musikken som passer deg best!

SWINGKURS
BSI Dans er Bergen studentidrett sin danseklubb. De tilbyr kurs på nybegynner og videregående nivå i Boogie Woogie, West Coast Swing, Cubansk Salsa og Standard og Latin. BSI Dans holder for tiden byens beste pg billigste dansekurs.

Fra 21-22 holdes det swingkurs, og det vil etter kurset være åpent dansegulv for de som vil fortsette dansen, eventuelt kaste seg på etter kurset.

BSI Dans: bsdk.org

BORDHOCKEY-TURNERING
BSI Bordhockey og Kvarteret samarbeider om å arrangere Bergensmesterskap i bordhockey. Nå er tiden inne til å vise hva du kan, varm opp fingrene og la konkurranseinstinktet overta! Denne turneringen er for alle som har lyst til å prøve seg, om du aldri har spilt før, vil friske opp barndomsminner eller er en dreven bordhockeyproff! Beste nybegynner blir belønnet med et Stiga Playoff Bordhockeybrett! Medaljer til beste student og topp tre i turneringen.

Oppvarming og registrering: 20:00 – 21:00
Turneringstart: 21:00
Slutt: ca 23:30

Hjemmeside: bsi.no/index.php?modulID=3

Egen eventside: www.facebook.com/events/289…

UTAKK
Bergensbandet Utakk har siden platedebuten bygget opp en solid tilhengerskare i hjembyen. Musikken har spredt seg fra munn til munn med gjetord om sterke låter og liveopptredener. I forbindelse med release av EPen “Hesteliv” kommer de til Det Akademiske Kvarter!

Bandet skriver mørke poplåter med raffinerte arrangementer og underfundige tekster på bergensk fremført med låtskriver Sundlands mørke bariton.

Musikken kan refereres til Fugazi, Nick Cave and The Bad Seeds, Iggy Pop, Bob Hund og mange flere som ikke nødvendigvis får deg til å skjønne noe mer.

I 2013 kom albumet En Pause Fra Evigheten, og nå kommer bandets andre utgivelse; EP-en Hesteliv produsert av Robert Jønnum, kjent fra samarbeid med bla. Kings of Convenience & St.Thomas.

Utakk består av medlemmer fra bla. Manheads, The Thief, Dig Deeper, Pybanen, California Games, Øzz & Poets On Payday

YouTube: www.youtube.com/watch?v=vKO…
Facebook: www.facebook.com/Utakk?fref=ts

PER BERGS
Per Bergs har medlemmer fra følgende øyer: Frøya, Askøy og Osterøy. Finnes det en egen øymentalitet? Gjennom å høre låter om bedehus, orderud-drapene, liv/død, refleks og alle de tingene der, kan du selv finne ut av det.
Bandet har kun spilt på bygdene i sommer, og gjør defor sin første konsert i en by på evig lang tid.
Per Bergs spiller countryinspirerte viser på norsk og består av:
Per Berg
Jan-Arve Asbjørnsen
Sara Taraldsen
Endre Aasebø
Silje Solberg
Kristian Lindseth

Facebook: www.facebook.com/pages/Per-…

NYRESVIKT
Nyresvikt kan opptre akutt med total ødeleggelse av nyrevevet i løpet av få dager. I andre tilfeller er den akutte lidelsen godartet med etterfølgende full helbredelse, eller det kan være overgang til kronisk lidelse med kronisk nyresvikt etter kortere eller lengre tid.

Dette er punk, rock og hardcore som sparker deg hardt, men hjelper deg opp igjen etterpå. Som spilles alt for høyt, men aldri bør spilles lavere.

Nyresvikt begynte å øve i en låve i Arna en gang for altfor lenge siden. Siden har de flyttet seg fra låven til et øvingslokale i kong oscars gate og perfeksjonert et intenst livesett bestående av korte, hardtslående, og bråkete låter.

Sees i Tivoli!

Facebook: www.facebook.com/pages/Nyre…
Soundcloud: soundcloud.com/nyresvikt

STÅOPPJAZZ: CHROME HILL
Medlemmene i Chrome Hill har turnert i 30 land på fire kontinenter og var i fjor klar med sin første plate på fem år. Country of Lost Borders er ute på både vinyl og CD, og er gitt ut på nisjelabelen Bolage.

- Jeg syns det er fascinerende med landskap som er golde, forlatte og åpne. Det er ikke nødvendigvis pent å se på, men det er noe der som fascinerer likevel.

Det sier Chrome Hills låtskriver og baritongitarist Asbjørn Lerheim. Sammen med Atle Nymo (Motif, IPA), Roger Arntzen (In The Country, Ballrogg) og Torstein Lofthus (Shining, Elephant 9) er supergruppen Chrome Hill klar med konsert på Stå-opp-jazz med musikk fra sin fjerde langspiller Country Of Lost Borders.

På Country Of Lost Borders henter bandet inspirasjon fra jazz, blues og americana og kobler det med et tyngre uttrykk fra rockens verden. Resultatet er blitt et 40 minutter langt album med et sjeldent gjennomarbeidet og unorsk uttrykk.

Ørkenrock fra øverste hylle
I 2008 markerte jazzrock-bandet Chrome Hill seg som Urørtfavoritt og mottok gode kritikker internasjonalt for sitt tredje album Earthlings. Da Øyafestivalens ledelse oppsummerte sine årets-beste-album-lister var både Country of Lost Borders og Earthlings inkludert.

Men med bandmedlemmer på turné i til sammen 30 land fordelt på fire kontinenter ble det tidlig klart at Chrome Hill måtte ta tiden til hjelp før det fjerde albumet ble klar. Det er et valg de ikke angrer på, forklarer Lerheim.

- Jeg har brukt god tid på å skrive musikk og velge ut låter til dette albumet. Plata ble spilt inn på bare to dager, etter flere runder på skrivestua og på øverommet. Vi ville la dette albumet modne, og er veldig fornøyd med resultatet.

Sitater fra pressen:

-Keepem coming! Audun Vinger, Dagens Næringsliv

-Dette er kvartettens fjerde plate, og den etterlater liten tvil om at Chrome Hill har vært grovt underrepresentert på norske jazzscener de siste årene. -Bergens Tidende (5/6)

-Musikken er virkelig super. -Østlendingen (5/6)

-Intens alternativ Americana. -Dag og Tid

-Boblende geriljajazz. -Oppland Arbeiderblad

-Hos Chrome Hill støter atmosfærisk og kraftfull jazz sammen med rockens trøkk og tyngde. -Klassekampen

-Musikken er en godteskål for øret. -Universitas

Hjemmeside: www.chromehill.no
Twitter: www.twitter.com/chromehill
Facebook: www.facebook.com/chromehill

Støttet av Norsk Jazzforum, Fond for lyd og bilde og Norsk Kulturråd

OLE-JAKOB HØGSET
Har tidligere levert forrykende sett på Kvarteret og på Landmark i regi av AKKS.

Han beskriver musikkstilen sin er ganske bred, spesielt i den elektroniske verdenen. På lørdag vil de som kommer få høre en blanding av kommersiell musikk, elektro, funky musikk som får de fleste til å bevege seg, samt diverse sanger fra undergrunnen i den elektroniske verdenen. Det er noe vanskelig å definere de ulike sjangrene fordi han prøver å kombinere sanger basert på sangene, ikke i forhold til sjangrene.

Det blir fest til langt på natt, så ta på deg danseskoene og lek deg ut i de sene nattetimer sammen med elleville likesinnede!

Legg til ekstern kalender…