Ultimafestivalen: Kjell Habbestad, Nenia (Kammeropera)

OBS: Feil adresse i Ultima-magasinet, forestillingen finner sted hos Musikk & Scenehuset i Nedre Slottsgate 1!

Tittelen på denne nye operaen er hentet fra et av Fartein Valens sentrale orkesterverker, skrevet i 1933. Nenia betyr klagesang eller minnesang, og er naturlig å bruke på et verk som er skrevet nettopp til minne om Valen. Handlingen er lagt til én dag under andre verdenskrig, i 1943, mellom vinter og vår. Fartein og søsteren Sigrid sitt hverdagsliv, med hverdagens tanker og plikter, må etter hvert vike for krigens redsler og framtidsfrykt, og ikke minst for minner som hjemsøker Fartein fra livet han har levd. Fra barndommens Madagaskar til den voksne komponistens tid i Berlin. Minnebilder bryter seg inn i det hverdagslige; det nære og enkle mot det store og ugripelige. Her er levd liv, men også drømmer om det hans liv aldri ga plass for.

Musikken er Kjell Habbestads egen, men med et sujett som dette er det rimelig at elementer fra Valens musikalske univers vil kunne anes gjennom den nykomponerte musikken, som en tributt og påminnelse.

Librettoen er ved den anerkjente norske lyrikeren, forfatteren og dramatikeren Paal-Helge Haugen. Haugen har tidligere vært nominert til Nordisk Råds litteraturpris og mottatt St. Olavs Orden for sin innsats for norsk litteratur- og kulturliv.

Libretto: Paal-Helge Haugen

Musikk: Kjell Habbestad

Regi: Mira Bartov

Produsent: Gjøril Songvoll

Co-produsent: Kristin Bredal

Fartein Valen: Mathias Gillebo, tenor

Sigrid Valen: Lydia Moellenhoff, mezzosopran

Mannen: Daníel Óskar Daníelsson, bassbaryton

Kvinnen: Magnhild Korsvik, sopran

Sammensatt ensemble

Dirigent: Magnus Loddgard

Line Maher, kostymer

Trond Kjelsås, lys

Gard Gramstad, film

Legg til ekstern kalender…