Thea (12) og Geir (37) gifter seg

Theas bryllupsblogg har skapt både debatt og avsky i Norge. Nå avslører Plan Norge at bloggen ikke er et isolert stunt og inviterer til Norges første offisielle barnebryllup. På FNs internasjonale jentedag lørdag 11. oktober, skal Thea på 12 år gå opp kirkegulvet for å møte sin fremtidige ektemann Geir på 37.

Seremonien blir en sterk appell mot barneekteskap hvor vielsen forrettes av prest Rolf Berg, mens Marion Ravn, Ine Hoem og det norske jentekor vil synge i kirken. Olaf Thommessen, Generalsekretær i Plan Norge vil holde en appell og Shorna, som selv har flyktet fra sitt eget barnebryllup, vil dele sin historie med de fremmøtte i kirken.

Bryllupet er en del av Plan Norges aksjon mot barneekteskap – #stoppbryllupet. Hver dag står 39 000 jenter barnebrud. Snart vil de fleste av disse jentene bli utsatt for seksuelle overgrep, uønsket graviditet og farlige svangerskap. De blir frarøvet sin barndom, kontrollen over eget liv og muligheten til å ta utdanning. Dette er grusomme realiteter som vi er nødt til å gjøre noe med.

Kirken er nå dessverre full, men vi oppfordrer flest mulig til å møte opp og delta i demonstrasjonen mot barneekteskap som vil finne sted utenfor! Her vil det også bli mulig å se både brudeparet og bryllupsgjestene, og følge seremonien via lydoverføring fra inne i kirken.

Du kan også ta avstand ved å rope #stoppbryllupet i sosiale medier. Delta i oppropet på www.stoppbryllupet.no.

Facebook-event: www.facebook.com/events/383…

Legg til ekstern kalender…