SPATIAL OPS - ART MILITIA - FINISSAGE!

[Bilde]

SPATIAL OPS.

FINISSAGE 6/11-2014 kl. 1900

DJ Poodles in absentia + Sturmgeist & the Fall of Rome kl.2100!!

Spatial Operations er en utstilling om og med Kunstmilitsen.

Uavhengige enheter med vide estetiske fullmakter vil i perioden gjennomføre operasjoner knyttet til ulike steder i byrommet og bringe dokumentasjon og artefakter tilbake til den voksende utstillingen i ROMs lokaler.

1.(Sør/Østland), 2.(San Diego), 3.(Berlin) Og 4. regiment (Bordeaux) av Kunstmilitsen, samt Council Flats of Mass Destruction (Brighton) vil være representert.

Gallerirommet omgjøres til midlertidig operasjonssentral/HQ og verksted med tilgang for innrullerte medlemmer av militsen. Utstillingen vil bestå av både individuelle og felles verk, gammelt og nytt.
Dato for arrangementer/aksjoner underveis i den voksende utstillingen blir løpende annonsert på våre websider og i sosiale medier.

Velkommen til Finissage torsdag 6. nov. kl 19:00 – 23:00

Kunstmilitsen / Art Militia kan beskrives som en sosial skulptur med kreativ hensikt basert på en forenklet og desentralisert utgave av militær organisasjons- og symbolstruktur. En tilsynelatende selvmotsigelse altså – en paramilitær organisasjon med kunstnerisk formål.
Prosjektet er blant annet inspirert av open-source software, anarkistiske militser med cellestruktur og ulike forsøk på å anvende “geriljastrategi” i kunstsammenheng. Både konkrete produkter og tilhørigheten skapt av felles opplevelser og symboler er viktige, det er et work in progress som tilføres flere signaturer underveis.

I praksis er det stor avstand mellom etablerte militære institusjoner og formen på prosjektet. Bruken av grader uttrykker primært ansennitet og ansvar fremfor absolutt autoritet – all deltagelse er frivillig, de enkelte enheter er uavhengige. Likheten ligger i tilhørighet skapt av symboler og felles erfaring.Formen skaper en terskel for deltagelse samtidig som det knytter sammen bidragsyterne på tvers av ulike tilnærminger til innholdet.

Er det mulig å anvende dette fellesskapet, basert på en pastisj, til å skape kunstverk som rekker utenfor de innebygde begrensningene? Svaret er ikke gitt, men den taktiske fremrykningen er igang.

www.artmilitia.org

Legg til ekstern kalender…