PLATESLIPP! Folk på Torsdag: Georg Buljo og Nils Økland Duo

Mørketidsmøtet mellom Georg Buljo og Nils Økland er en konsertmarkering til ære for deres nye plateutgivelse. I denne konserten får vi høre nytt materiale, i hovedsak komponert av Buljo, men også smakebiter fra Øklands reportoar. Vi får møte alt fra vakre melodiske stemninger og atmosfæriske eksperimenter, til mørkere lydbilder med innslag av både joik, trolltrommer og elektronikk. En perfekt energi oppladning i mørketiden.

Georg Buljo er Årets Samiske Artist og har lang fartstid som verdensmusiker og brobygger mellom forskjellige genre. Hans vokal er basert på moderne joik, han spiller gitarer og perkusjon og som produsent og komponist har han samarbeidet blant annet med Mari Boine og Niko Valkeapää.

Nils Økland er en av Norges fremste felespillere, en fornyer av tradisjonell folkemusikk, og er kjent for å jobbe i grenselandet mellom folkemusikk, improvisasjon og moderne musikk. Han har utgitt en rad soloalbum med egenkomponert og tradisjonell musikk (blant annet for Rune Grammofon og ECM) og samarbeidet på tvers av genre i over tretti år. Nils Økland har vært musikalsk leder ved Ole Bull Akademiet og vært solist med ulike orkestre og ensemble i de fleste europeiske land.

Georg Buljo – vokal, gitarer, perkusjon
Nils Økland – fele, hardingfele, viola d’amore

www.facebook.com/events/608678559246296/
www.riksscenen.no/georg-buljo-aamp-nils-okland-duo.5514891-324547.html

Legg til ekstern kalender…