House by the Lake

[Bilde]

Bergensgruppen HOUSE BY THE LAKE er vokalist, låtskriver og gitarist Sondre Strandskog Arnesen i spissen med medlemmer fra Ekkolodd, Monstereo og Hypertext. Bandet slapp nylig sitt debutalbum på Apollon Records og kommer innom oss denne ettermiddagen før de spiller full konsert på kvelden på Betong.

Bandet har fra før av et par singler på samvittigheten. Den to siste, “Dark Horse” og “Redwood”, ble godt mottatt av radiostasjoner i både Norge og USA, og ikke minst hos NRK P1 og P3 (Lydverket). Ruben Gran i Lydverket uttalte like greit:
”Jeg satte kaffen i halsen her om dagen når jeg klikka på hva som virka som en av ganske mange random promoteringsmailer som kommer til oss og så fikk jeg musikk slengt rett i fleisen som sendte tankene til Fleet Foxes og Band of Horses, men som er én kar fra Skien, sånn jeg har skjønt det som heter Sondre Strandskog Arnesen, og når du hører hans nydelige ”Dark Horse” da er det derimot med artistnavnet House by the Lake på Lydverket.”

Bandet ble startet som et studio prosjekt av Sondre Strandskog Arnesen i 2009. I 2013 ble bandet utvidet til dagens besetning som alle har vært med på innspillingen av debutalbumet ”Woodlands”. Platen har blitt til i Lydriket og Klangkollektivet i Bergen.

Musikken er inspirert av amerikansk og britisk folk, og bandet har ofte blitt sammenlignet med band som Fleet Foxes, Iron and Wine, Midlake og Bon Iver.

Legg til ekstern kalender…