Svartlamon Hardkor 10 år

[Bilde]

«Heslig og beruset»?

Svartlamon Hardkor (SHK) er en gjeng glade gutter og menn i sin beste alder som samles for å rope til hverandre i et par timer hver tirsdag kveld. Det viser seg at andre folk har funnet glede i å se og høre på at vi står og roper til hverandre, så nå hender det vi reiser rundt i verden og roper til andre folk også!

Men SHK er også mange veldig dyktige sangere, som har bakgrunn i Trondheims punk- og rockemiljøer. Vår rufsete framtoning står i kontrast til den vakre sangen, og dette bruker SHK bevisst i vår jobb som underholdere.

SHK har i 10 år jobba hardt med en sårt tiltrengt fornyelse av mannskor-tradisjonen i Norge. Vi er superfornøyd med resultatet så langt, selv om vi innser at det trengs noen tiår til før de andre korene kommer etter. Men sånn er det med nybrottsarbeid. Det tar tid å bli profet i eget land.

SHK har sunget på en mengde festivaler og samarbeidet med kremen av norske og utenlandske artister – høydepunktene har vært mange. For eksempel har vi opptrådt med størrelser som Bobby McFerrin, Åge Aleksandersen, Stein Torleif Bjella, Trondheim Voices, Stian Carstensen og Trondheim Symfoniorkester.

Før SHK gyver løs på neste 10-årsperiode vil vi feire oss sjøl med brask og bram. Derfor har vi invitert en knippe artister vi har samarbeidet med opp gjennom årene, og inviterer alle gamle og nye Hardkor-fans til en heidundrende festforestilling på vår hjemmebane Verkstedhallen på Svartlamon i Trondheim:

Rasmus og Verdens Beste Band er aktuelle med teaterstykket «Puppan te Pappa» på Trøndelag Teater. Bandet kommer for å akkompagnere oss på noen satser fra Mozarts Rekviem. Verdens Beste Band møter Svartlamons Beste Hardkor!

Gode Ord Dør Sist (G.O.D.S) har i mange år vært assosierte medlemmer av koret, og de vil framføre noen av sine egne låter akkompagnert av Hardkoret. Hiphop-duoen består av Erik Bruset og Trond Wiger (fylkeskunstner i Sør-Trøndelag 2012).

Vår lillesøster Svartlamon Damekor kommer selvfølgelig, og vi spår at søskenkjærligheten vil gi seg utslag i en mengde gode klemmer ispedd litt små-kjekling og en god dose nydelig samklang.

I tillegg lover vi at spennende overraskelser skal trekkes opp av hatten utover kvelden! Vi har veldig mange Ål-reite venner i artist-Norge. Den som lever (og kjøper billett) får se…

Sagt om Svartlamon Hardkor:

“Fy f… så bra! Nå er det mange glade middelaldrende damer i salen – ikke et stolsete er tørt…”
Vigdis Hjorth

“Me har grått sammen, me har ledd sammen – Nå ska vi framføre kunsten vår!”
Stein Torleif Bjella

“OMG…”
Bobby McFerrin, vokal-artist

“Dette er et kor for særlig utsøkte og sære, sosialt søkende mennesker med sterk seksualdrift”
Harald Reppesgård, psykiater

“Svartlamon, er det et fengsel?”
Vikar-cellist i Trh Symfoniorkester

PS til tidligere medlemmer: Har du vært med i Svartlamon Hardkor tidligere? Vi kommer til å synge noen skikkelig gamle låter fra korets tidligste repertoar, og du er herved invitert til å bli med og framføre låtene. Meld fra til dirigenten på forhånd, så får du beskjed om når det skal øves på gamle låter.

Legg til ekstern kalender…