Førjulskonsert med Unni Løvlid - en ny konserttradisjon begynner

[Bilde]

Emanuel Vigeland skrev i sine siste leveår en lengre komposisjon om livet og døden. Teksten fikk navnet Vita (livet).

Disse mine ord om Vita kunne jeg tenke mig settes musikk til. Ikke alminnelig ordinær musikk men musikk med det dypeste alvor og forståelse av livet. Utført av en kunstner som har levet og lidt. Gått gjennom graderne. Det store rum har en vidunderlig akustikk. Jeg har tenkt på det. Det bør utnyttes til at gi en glæde i denne grå tilværelse. Som man ser er det III satser. Om det skal spilles ikke synges blir komponistens sak. Han skal ha helt frie hender.

Dette ble skrevet i 1944, og i dag 70 år senere vil Emanuel Vigelands ønske gå i oppfyllelse. Unni Løvlid har satt musikk til Emanuel Vigelands tekst, og komposisjonen vil fremføres i mausoleet på kunstnerens dødsdag 22. desember. Unni Løvlid er en av våre fremste folkesangere, i 2005 ga hun ut den kritikerroste soloplaten VITA med folketoner spilt inn i mausoleet (http://www.grappa.no/no/heilo/vita/). I tillegg vil hun fremføre utvalgte salmer i museets fantastiske akustikk.

Med dette går Emanuel Vigelands ønske i oppfyllelse og vi håper at dette vil bli begynnelsen på en ny konserttradisjon ved museet.

Presis konsertstart!

Legg til ekstern kalender…