DJ Don Letts + Guttorm Andreasen + Kent Horne

[Bilde]

Nei, skulle du ha sett!

I forbindelse med søndagens arrangement på Månen med Classic Album Sundays Oslo får vi besøk av ingen ringere enn den originale “punk dread”, jamaicabriten DON LETTS – den legendariske dj’en, filmskaperen og musikeren.

I tillegg til noen “visuals” han tar med fra filmarbeidet sitt blir det et reint reggaesett fra Letts på Mono denne kvelden.

Og som om han trenger back up byr vi for sikkerhets skyld på en solid dose dubby lyddop fra de karibiske og britiske øer og dalstrøka uttafor med NRK P13s Guttorm Andreasen og Classic Album Sundays’ lokale representant i Oslo, Kent Horne.

Letts var med å definere Londons punk- og reggaescene fra slutten av 70-tallet med sin usedvanlige blanding av de to tilsynelatende uforenlige stilartene som han kjørte i dj-settene sine.

På Roxy Club rocka han gølvet både for punkeskallene og det karibiske miljøet, og har fått mye av ansvaret for soundet til band som the Clash, Sex Pistols og the Slits.

Han regisserte flere av de første musikkvideoene med de samme banda, og senere, i 2003, vant han Grammy Award for dokumentaren “The Clash: Westway to the World”. I dag kan du høre ham i sitt ukentlige program på BBC Radio 6.

Legg til ekstern kalender…