MusiCircus med Intuitive People (J.Cage/C.Wolff)

Intuitive People er studentene i valgemnet Improvisasjonsbasert Samtidsmusikk etablert og ledet av Rolf-Erik Nystrøm og Håkon Thelin siden 2006, på forespørsel av og som et resultat av en kritikk fra professorene Knut Guettler og Ivar Frounberg, som påpekte NMH’s performermanglende kontakt med, bevissthet rundt og formidling til studentene av det faktiske musikklivet og de samtidige strømningene i kunsten utenfor institusjonen. Faget er en møteplass mellom studenter fra 3.og 4. klasse bachelor, master og stipendiater i ulike sjangre og alle typer instrumenter. Målet er å øke deres bevissthet rundt egen kunstnerisk agenda. Og i en tid hvor fokuset hos media og politikere dreies mot forenkling og overfladiskhet, er det vesentlig for kunstens og menneskets eksistens og relevans, å kunne ha et engasjement og dybde i sine uttrykk. Både for å føle åpenhet mot det man ikke kjenner til fra før, og å ha en kunstnerisk divertert palett i rundt oss, men også for å utfordre etablerte konvensjoner og ensrettende holdninger i samfunnet på alle nivåer.

Komponisten og filosofen John Cage er en av MUSIKKHISTORIENS viktigste nyskapere, ved å bryte ned konvensjonene om hva som er musikk. Christian Wolff, har besøkt faget ved NMH, og er en av NY-skolen og Open Forms viktigste personligheter. Han åpnet bl.a. Cages øyne for I Ching, Foranderlighetens Bok, som ble avgjørende for Cages metoder.

Medvirkende :

Hilde Marie Holsen – trompet
Åsbjørg Ryeng – bandoneon
Esther Videsot – saxofon
Andreas Rødland Haga – kontrabass
Audun Aschim Steffensen – gitar
Joachim Iva Di Mattia Mathisen – gitar
Magnus Grimnes – gitar
Ingrid V Henriksen – vokal
Tabita Berglung – cello
Joakim Jalhed – elektronikk
Magnus Skavhaug Nergaard – bass
Erica Roozendaal -akkordeon
Henrik Munkeby Nørtsebø – trombone
Jørgen Mathisen – saxofon
Ingrid Mæland – fiolin
Michal MWróblewski – saxofon
Anna Kellerová – kontrabass
Jørn Øien – piano/synth
Guoste Tamulynaite – piano

Rolf-Erik Nystrøm – saxofon
Håkon Thelin – kontrabass

Det vil selvsagt bli servering av vanskelig oppdrevne retter og drikke som kan fortæres under det siste verket MusiCircus, mens publikum kan vandre mellom utøverne

Legg til ekstern kalender…