Kaia Hugin: A Movable Trace

Kaia Hugin (f. 1975) arbeider hovedsakelig med video, og har fått svært god omtale for de performancebaserte videoarbeidene i serien Motholic Mobble. Tematisk kretser disse verkene rundt ulike eksistensielle spørsmål, og de kjennetegnes av en foruroligende stemning. Hovedpersonen synes å være styrt av ukontrollerbare bevegelser, fanget i et tvangsaktig, repetitivt mønster. Det er surrealistisk og uhyggelig, samtidig som humor er et sentralt virkemiddel.

Five parts – a Motholic Mobble (part 5) ble vist på Høstutstillingen i 2012, og Hugin var også representert på Høstutstillingen i 2014. Hun har dessuten nylig stilt ut ved Frankfurter Kunstverein i Tyskland, og Whitechapel Gallery i London. I 2013 ble hele Motholic Mobble-serien vist i Hugins separatutstilling i Oslo Kunstforening.

I Vigeland-museet vil kunstneren vise enkelte arbeider fra denne serien, inkludert Motholic Mobble part 10 (2015) som aldri tidligere har blitt vist. I tillegg vises en serie nye fotografier, inspirert av den amerikanske kunstneren Bruce Nauman.

Utstillingsperiode: 27. februar – 16. mai 2015.

Legg til ekstern kalender…