HELHUS: KRAKOW + SHORT SKIRTS + SLEGEST + VÆRBITT

[Bilde]
KRAKOW
Med slipp av deres andre album “Diin”, mottok det bergenske post metal bandet mye skryt for deres overbevisende vri på sjangeren, med det tredje albumet “Amaran” hadde bandet utviklet stilen sin videre, og laget en unik stemningsplate som definitivt skiller seg ut.
For øyeblikket utforsker bandet både de rolige sidene, og de mer eksperimentelle “droney” sidene ved musikken sin.
Dette gjør Amaran til et svært variert album, med både flyktige drømmelandskap og harde marerittaktige spor.
Da trommeslager Ask Ty Arctander (kampfar) sluttet seg til bandet hadde krakow fått enda en sterk musiker til sin line-up, som definitivt ga bandet en enda bredere sound. Krakow har igjen jobbet med produsent Iver Sandøy fra Solslottet og Duper Studio, og Amaran sies å bli et av de mest unike post metal albumene i 2015.

“Krakow experimental”
Krakow spiller også for StåOppJazz denne kvelden.

SLEGEST
Slegest starta som soloprosjektet til tidlegare Vreid-gitarist Ese. Debutplata “Løyndom” hausta aleine stor åtgaum hjå ålmenta og bandet har sidan det spelt som faen både i inn og utland. Slegest sin musikk har svarte kantar med tydelege røter i rocken og heavy rocken frå 70- og 80-talet. Alt ant e drit!

Facebook: www.facebook.com/slegest
Musikkvideo: www.youtube.com/watch?v=CHd…

VÆRBITT
Stemningsfull, tung og iskald ekstremmetall.
Værbitt er et relativt nytt band fra Bergen, og spiller ekstremmetall inspirert av band som Wolves in the Throne Room, Emperor, Weakling, Burzum, Enslaved og Isis. Elementer fra klassisk svartmetall blandes med inspirasjon fra postrock og doom, og danner storslåtte musikalske landskap med mørk, kald og tung stemning. Den norske naturen står sentralt i inspirasjonen og tekstene, og Værbitts låter får deg til å føle deg liten og forgjengelig.

SHORT SKIRTS
Det har vært snakket mye om Short Skirts i Trondheims undergrunnsmiljøer de siste to årene. Bandet har vært med på å prege den trønderske punkscenen med sin ujålete sjangerblanding av surf og garage, og denne våren kommer endelig deres debutalbum ”Family Values”.
Låten ”All sliced up” er første single og er basert på virkelig hendelser, der en skjebnesvanger natt på en mc-klubb endte med et kort, men smertefullt sykehusopphold for en anonym venn. Den handler om å være ung og uten bekymringer, og om hvordan årets beste fest kan ende i blod og tårer.
Låten er intens og drivende, som bærer den ungdommelige energien som har preget bandet siden oppstarten.
Albumet er spilt inn i Taakeheimen Lydrike og med som produsent er Milton Von Krogh, kjent fra blant annet Pirate Love og Okkultokrati. Per Øydir (Kåre and the Cavemen) har medvirket som organist, mens Morten Øby (Pirate Love, Lionheart Brothers) har stått for diverse perkusjon.

Singel: Short Skirts – All Sliced Up
Queen of The Castro: www.youtube.com/watch?v=LMj…

Aldersgrense 20 år (18 med studentbevis)

Dørene åpnes 21.00

Legg til ekstern kalender…