Stemmer fra Syria: konsert med Racha Rizk

Fredag 6. mars inviterer Amnesty til konsert med Racha Rizk, en av Syrias største musikalske stjerner, på Vanguard i Oslo. I tillegg til konserten vil seniorrådgiver og etterforsker i Amnesty Ina Tin, gi oss et nært innblikk i flykningenes utfordringer og hverdag i Syrias naboland.

Konserten arrangeres i forbindelse med kampanjen #VelkommenSyria. Krigen i Syria har tvunget 11 millioner mennesker på flukt. Hele regionen er berørt av det som benevnes som den største humanitære krisen siden andre verdenskrig. På denne bakgrunnen oppfordrer Amnesty International den norske regjering om å ønske 5000 syriske kvoteflyktninger velkommen til Norge.

Denne kvelden ønsker vi å la publikum få muligheten til bli kjent med andre sider av Syria enn bare krig og elendighet. RACHA RIZK er født i Damaskus og gjorde seg tidlig bemerket med sitt allsidige musikalske talent. Fra 9-årsalderen begynte hun utdanning i klassisk arabisk musikk. Som 12-åring vant hun «Young Syrian Pioneers Competition». Deretter fortsatte hun karrieren med opptredener på musikkfestivaler og som vokalist i rockeband, før hun utviklet sitt talent for jazz sammen med gitarist Ibrahim Suleimany i bandet «Ittar Shameh».

Racha Rizk har også formell operautdannelse fra Damaskus og Paris. Hun har opptrådt med barokkmusikk både i Syria og i andre land. I dag lever hun med sin datter i eksil i Frankrike.

KONSERTEN ER GRATIS OG ÅPEN FOR ALLE! Dørene åpner 17.30 og konserten begynner kl. 18.00. HVOR LIGGER VANGUARD? Vanguard ligger i Schous Kulturbryggeri i Trondheimsveien 2, ved siden av Popsenteret, nederst på Grunerløkka. Du kan ta trikk 11, 12 eller 13 til Schous Plass, eller trikk 17 eller buss 30 eller 31 til Heimdalsgata. Ved begge stoppestedene vil det stå folk i Amnesty vester som kan hjelpe deg å finne veien. BOR DU IKKE I OSLO? Ikke fortvil, konserten er en del av en lengre turné, så du kan få med deg Racha Rizk i andre byer på følgende datoer: 3. mars. Tromsø, Hålogaland Teater kl. 20:00 4. mas. Trondheim, Café Ni Muser kl. 19:00 5. mars. Bergen, Raftohuset kl. 19:00 7. mars. Haugesund, GamleSlaktehuset/Hos Carlos kl. 17:00
Legg til ekstern kalender…