Borealis: Lina Lapelytė: Candy Shop – the Circus (urpremiere)

Kunstneren og komponisten Lina Lapelytė utforsker ulike typer performance med referanser til både ny opera og visuell kunst. Verkene hennes er kontekst- og konseptbasert, og har ofte kvinnelig identitet som tema.

Candy Shop er en serie med performances Lapelytė har realisert i løpet av de siste årene. Serien rekontekstualiserer raptekster fra West Coast hip hop på en måte som avslører den underliggende kvinnefiendtligheten og stiller spørsmål om kjønnshierarkier. Candy Shop er låt, kammermusikk, intervensjon, provokasjon, prøve og danseklasse i ett. Den første versjonen, skrevet for syv kvinnelige vokalister, var Candy Shop – the opera. Den ble opprinnelig bestilt av Counterflows-festivalen i Glasgow, og ble blant annet fremført i Londons Queen Elizabeth Hall.

Nå kommer Lapelytė til Bergen med en ny, helaftens forestilling, bestilt av Borealis: Candy Shop – the Circus. Stykket er skrevet for syv kvinnelige stemmer, akustiske og elektroniske instrumenter, kor, trommer og video, og forvandler raplåtenes maktspill til vuggesanger og fortellinger om skjønnhet, kjønn og det hverdagslige.
Med på laget har Lapelytė et lokalt kor og en lokal trommeslager.

Presentert i samarbeid med nyMusikk Bergen.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…