Vin&Vinyl: En dans med døden

Hvor mange av oss har ikke, etter å ha hørt en virkelig inspirert sang, sagt ”den skal jeg ha spilt i min begravelse"? Blant de av oss som har lagt slike planer er det ikke ofte de gamle gravmarsjene som står høyest på listen. Selv om bruk av populærmusikk i begravelser har møtt mye motstand fra kirken oppgjennom årene synes den nå å ha kommet for å bli.

Platemester denne uken er Eivind Eggen, som er gravferdskonsulent og seremonileder for Fonus og T.S Jacobsens begravelsesbyrå. I en bransje hvor tusenvis av kroner årlig går til middelmådige fremføringer av ”my way” på orgel, og uinspirert allsang, ser han det som sin jobb å sparke ned folks barrierer for hva som er passende musikk i begravelser. Han kommer til oss for å spille noen av de freskere sangene han har spilt i begravelser og snakke om hva musikkbruk i begravelser er i ferd med å bli. Beatles, Meatloaf og Iggy Pop står på menyen og Eivind lover en kveld kjemisk fri for salmer.

Vin&Vinyl er en kveld dedikert til kjærligheten til musikk, og til historiene og folka bak. Annenhver onsdag inviterer vi gjester til å snurre plater og snakke om musikk. Alltid gratis, alltid god stemning, av og til kake.

Legg til ekstern kalender…