Eurodok

[Bilde]

Dokumentarfilmfestivalen Eurodok foregår fra 18. til 22. mars. Opplev ny norsk og europeisk dokumentarfilm av ypperste klasse! Fordelt på to program, konkurranseprogrammet og det norske programmet, byr de på i alt 24 filmer disse dagene.

Flere av regissørene vil være til stede på visningene, og det blir samtaler med de involverte i de norske filmene, Q&As og fine priser på mat og drikke i Filmkafeen.

Norsk program
Det norske programmet i årets Eurodok lukter det både sopp og stjernestøv av. Filmene fører deg langt ned og høyt opp. For aller første gang er en norsk film tatt ut til å åpne festivalen. Aslaug Holms Brødre er en poetisk skildring av barndommens univers der regissøren har filmet sine to sønner gjennom hele åtte år. Årets norske program viser ellers en stor bredde i både sjanger og tematikk. Alle norske filmer er gratis, men husk å ta ut plassbillett.
Oversikt over det norske programmet.

Europeisk konkurranseprogram
Ti europeiske filmer er plukket ut til årets konkurranseprogram. Disse filmene viser kvalitet av ypperste klasse. Det er en takknemlig oppgave å få velge og vrake blant de nyeste filmene Europa har å by på, og vi mener selv vi har funnet frem til de beste av de beste! Det er rått, hjerteskjærende, provoserende, engasjerende, til tider sjokkerende, men det er like fullt vakkert, håpefullt og inspirerende. En ting er sikkert – årets konkurranseprogram har noe for alle!
Oversikt over det europeiske programmet.

Om Eurodok
Hvert år arrangerer de Eurodok på Cinemateket. De har som mål å vise det beste av ny europeisk dokumentarfilm, et felt vi mener får for lite oppmerksomhet. Eurodok skal være et rom der ytringsfriheten står i fokus, og der vi måler temperaturen på Europa, både filmatisk og politisk. De siste årene har de også hatt et spesielt fokus på ny norsk dokumentar. På Eurodok får du se det beste av ny europeisk dokumentarfilm på stort lerret.

Legg til ekstern kalender…