Gammelt møter nytt med Oslo Chorale Selskap og Nordic Voices

[Bilde]

Under Oslo korfestival lar Nordic Voices og Oslo Chorale Selskap renessanse møter samtid med blant annet musikk av 1600-talls-komponisten Tomás Luis de Victoria og urfremføring av årets festivalverk komponert av Kjell Habbestad.

Program:

Lasse Thoresen: Solbøn fra Opus 40

Fra Olavsmusikken: Predicasti

Thomás Luis de Victoria: Jod, Manum suam misit hostis

Henrik Ødegaard: O Magnum Mysterium

Carlo Gesualdo: Tenebrae facte sunt

Thomás Luis de Victoria: Incipit oratio Jeremiaeh Prophetae

Kjell Habbestad: Kva er då eit menneske? (Urfremføring)

Nordic Voices er en norsk vokalsekstett som ble startet i mai 1996. Ensemblet består av seks medlemmer utdannet ved Norges musikkhøgskole og Statens operahøgskole; Tone Elisabeth Braaten, sopran, Ingid Hanken, sopran, Ebba rydh, mezzosopran, Per Kristian Amundrød, tenor , Frank Havrøy, bariton/tenor og Trond Olav Reinholdtsen, bass. Repertoaret spenner fra gregoriansk sang til nyere og moderne klassisk musikk. I tillegg til konserter i Norge, har koret turnert og opptrådt i en rekke land, blant andre USA, Taiwan, Japan, Sør-Afrika og flere europeiske land. I 2007 ga de ut albumet Reges Terrae med musikk fra 1500-tallet innspilt i middelalderbasilikaen Ringsaker kirke i Hedmark. For albumet ble de nominert til Spellemannprisen 2007 i klassen klassisk musikk. I 2008 kom Djonki Dong med musikk av norske komponister som Lasse Thoresen og Cecilie Ore, og uvanlige teknikker som overtonesang er sentrale element på platen. Lamentations kom året etter (2009), med musikk av blant annet Gesualdo, Palestrina og Victoria. Nordic Voices fikk Fartein Valen-prisen i 2008 og Gammleng-prisen i 2010 i klassen kunstmusikk. I 2012 kom Himmelkvad med Lasse Thoresens Opus 42 som vant Nordisk Råds Musikkpris i 2010 og er skrevet spesielt for ensemblet.

Arrangørkoret Oslo Chorale Selskap deltar også på denne konserten – blant annet med urfremføring av årets festivalverk skrevet av Kjell Habbestad. Koret ble stiftet i 1979 og består i dag av ca 30 sangere i alderen 20-45 år. Koret synger først og fremst klassisk kirkemusikk og er opptatt av å være stilsikre formidlere, uansett repertoar.

Legg til ekstern kalender…