Staging Three. "Incidental Insurgents"

[Bilde]
_Basel Abbas and Ruanne Abou-Rahme, The Incidental Insurgents: The Part about the Bandits, video still, 2012. Courtesy of the artists and Carroll/Fletcher Gallery. _

Office for Contemporary Art Norway har gleden av å annonsere Tredje iscenesettelse. “Tilfeldige opprørere”, som åpner på OCA onsdag 8. april kl 19.00. Utstillingen er del av programmet “Om kjærlighet, avreiser og kampen mot nederlag i koleraens tid. Tre iscenesettelser”, et prosjekt som dreier rundt tre individuelle, men samtidig sammenhengende iscenesettelser som inkluderer performative forelesninger, samtaler, uferdige øyeblikk og fragmenter av utstillinger, som alle spekulerer rundt vårt globale, ”koleriske” nåtid.

I Tredje iscenesettelse. “Tilfeldige opprørere” presenterer de New York og Ramallah-baserte kunstnerne Basel Abbas og Ruanne Abou-Rahme for første gang i Norge en multi-segmentert installasjon med tittelen The Incidental Insurgents (2012–dd). Dette er et verk som reflekterer over utviskingen av politisk radikalitet og søken etter ny politisk fantasi. I de to første kapitlene i trilogien – The Incidental Insurgents: The Part about the Bandits og Part II: The Unforgiving Years – forener Abbas og Abou-Rahme fiksjon og fakta i en kompleks historie om den kontemporære banditt verden over. Fra Victor Serge og hans klan på 1910-tallets Paris til Aby Jilda og Arameet og deres gjeng i Palestina på 1930-tallet, er dette figurer som peker på ufullstendigheten og manglene i dagens opposisjonelle bevegelser.

Legg til ekstern kalender…