Sufjan Stevens i Oslo Spektrum

[Bilde]

Goldstar presenterer
Sufjan Stevens
Support: Mina Tindle
Oslo spektrum, lørdag 12. september
Billetter I salg torsdag 23. April kl 09:00

Det er nok mang en indiefan som kommer til å ta et teatralsk lite dån og mang en musikkelsker som kommer til å ta en ekstra liten piruett på gaten når Goldstar kan slippe nyheten om at Sufjan Stevens kommer til byen. Lørdag 12. september er datoen for en av årets store konsertbegivenheter i Oslo, og denne gangen inntar Sufjan Stevens selve storstua, Spektrum.

Det er ikke mange artister forunt å spille i Spektrum, og det sier noe om den posisjonen Sufjan har oppnådd når han spiller nettopp her. Han har heller ikke fått denne tilhengerskaren basert på en halvbillig hype eller ved å lefle med det kommersielle. Han har nådd hit med en underliggende kompromissløshet ovenfor sitt eget prosjekt. Et prosjekt og en karriere som spenner over plater så forskjellige som de episk anlagte platene ”Illinois” og ”Michigan”, dedikert til amerikanske stater, den mer elektronisk ”Enjoy Your Rabit”, tilegnet dyrene i den kinesiske zodiak, og to bokssett med julemusikk. Pluss mye, mangt og meget mer.

Uansett hvor Sufjans Stevens har tatt oss har det samtidig alltid vært med sin egne distinkte stemme og klart definerte musikalske personlighet. Resultatet er at Stevens har etablert seg som en av de mest markante artistene innenfor amerikansk alternativ-pop de siste to tiår.

Tidligere i år kom albumet ”Carrie & Lowell”, en plate som fikk sitt navn fra Sufjans mor og stefar. Platen markerer en tilbakevending til hans folkinspirerte røtter. Det er et album som dveler rundt de store temaene; livet og døden, tap og kjærlighet, ja, selve kampen for å forstå kjærlighetens dualistiske natur, som både uendelig vakker og ytterst grusom. Det som er sikkert er at platen er blitt mottatt med nesten unison hyllest fra kritikerne.

Noe annet som er særdeles sikkert at vi i høst kommer til å få en konsertopplevelse utenom det vanlige, en såkalt konsertbegivenhet i hovedstaden. Sist Sufjan var i Oslo spilte han for at stappa Folketeatret, en konsert som var en av årets store ”må se”. Merk av 12. september i kalenderen med et stort rødt hjerte, eller med et mer kjølig notat om du vil. For dette vil du ikke gå glipp av.

PS: 10 kr fra hver solgte billett fra denne konserten, og fra resten av turneen, vil gå til et veldedig formål. Sånn bare hvis du fortsatt lurte på om Sufjan Stevens var verdens triveligste fyr.

Legg til ekstern kalender…