Misha Alperin - Prayers and Meditations

Medvirkende:
Misha Alperin, piano
Oslo Kammerkor – Dirigent: Håkon Daniel Nystedt
Sergej Starostin´s Vocal Family & 4 Bulgarian singers
Evelina Petrova (akkordeon, vokal)
Bjørn Løken (perkusjon, klokker)

Forening og lys er nøkkelord, og både musikere og musikalske tradisjoner fra forskjellige kanter av verden vil forenes for å skape et unikt uttrykk. Det vil bli brukt musikk av tre komponister: Arvo Pärt, Misha Alperin og Evelina Petrova. Folkemusikk fra østen og Norge vil spille en viktig rolle. I tillegg til dette vil Nystedt og Alperin lage egne arrangementer, og Alperins klaverimprovisasjoner vil være sentrale gjennom hele konserten.

Mikhail (Misha) Alperin er en ukrainsk jazzmusiker, pianist, komponist og arrangør. Han er kjent som grunnlegger og medlem i Moscow Art Trio og har hatt stor internasjonal suksess. Han har en stor mengde innspillinger bak seg, blant annet på prestisjetunge ECM. Han er bosatt i Oslo og er professor i jazzpiano ved Norges Musikkhøgskole. Misha Alperin har et helt særegent musikalsk uttrykk, en stor improvisator som henter inspirasjon fra mange musikalske leire, og ikke minst fra den rike folkemusikken fra øst.

Oslo Kammerkor har helt siden utgivelsen av albumet Dåm i 1995 vært landets ledende kor innen folkemusikk. Koret er dessuten kjent for stor sjangerbredde og utstrakt bruk av improvisasjon på sine konserter.

Håkon Daniel Nystedt er en av Norges mest ettertraktede dirigenter, og er en av de få som behersker både korklangen og det store orkestermaskineriet. Han er utdannet i Oslo og København og har i de siste årene dirigert de fleste norske og flere av de fremste danske symfoniorkestrene. Han har vært dirigent for Oslo Kammerkor siden 2005.

Legg til ekstern kalender…