Dobbelkonsert - KIM MYHR solo -LAURA ELLESTAD solo

[Bilde]
Dobbelkonsert på bidrobon:
KIM MYHR solo
LAURA ELLESTAD solo

opplev to markante soloutøvere i ulik tradisjon
- fri impro gitar – folkemusikk hardingfele

Kim Myhr er en markant stemme på den eksperimentelle musikkscenen i Oslo. Myhr jobber for tiden mye i soloformat med 12-strengs gitar. Han har spilt solokonserter over hele verden, og ga ifjor ut “All your limbs singing”, som fikk terningkast 5 i Aftenposten, Dagbladet og Adresseavisen. Kim har skrevet to kritikerroste verk for Trondheim Jazzorkester: det første med Sidsel Endresen under Moldejazz 2009, og det siste under fjorårets Ultima festival med Jenny Hval. Sistnevnte gis ut i starten av 2016. LES MER:
bidrobon.no/BB242-LESMER.html

Laura Ellestad er noko så sjeldan som ein prisbelønt kanadisk hardingfelespelar busett i Noreg. Debutplata «Valdresspel i Amerika» vart utgjeven på ta:lik i 2014, og vart nominert både til Spellemannsprisen og Folkelarmprisen. Ho har bachelor i tradisjonsmusikk frå Ole Bull Akademiet (2012) og master i utøving frå Norges musikkhøgskole (2014). Musikken hjå Laura er prega av ei stor speleglede og nysgjerrigheit – særleg på spelemenn som utvandra fra Valdres til Nord-Amerika. Dette leidde Laura til å rekonstruere det utvandra slåtterepertoaret, og på solokonsertane sine blandar ho både kjente og ukjente slåttar med spennande historiar og bakgrunnsmateriale. LES MER:
bidrobon.no/BB242-LESMER.html

Bill. kr. 70 / 50 v. inng. – husk småpenger
Dørene åpner kl 19.40 – konserten starter presis.
Konsert nr. 242 i serien bidrobon.no arrangert av drivhuset.org med støtte fra Norsk Kulturråd, Musikkutstyrsordningen og Bydel Sagene.

Velkommen!

Legg til ekstern kalender…