Twenty Seconds to Silence: Konsert i Emanuel Vigelands Museum

[Bilde]

Onsdag 20. mai inviterer elever ved Norges Musikkhøgskole til konsert i Emanuel Vigelands Museum på Slemdal. Prosjektet kalles Twenty Seconds to Silence, og denne kvelden holdes det to konserter.

På grunn av svært begrenset plass i lokalet blir vi nødt til å ha bindende påmelding. Send mail til [email protected] og skriv antall ønskede billetter og hvilken konsert du vil på.
(Si også ifra om du vil avbestille)

NB! Betaling kontant i døra.

Første konsert kl. 19:00
Andre konsert kl. 20:15
CC: 50,-

De ti unge jazzmusikerne har jobbet sammen med vokalist og improvisasjonsmusiker Lisa Dillan i halvannet år, med fokus på fri improvisasjon. Målet med samarbeidet har vært å utforske improvisert musikk i krysningen mellom jazz og samtidsmusikk. Ensemblet har jobbet med ulike metoder innenfor improvisasjonspraksis, med Dillan som mentor.

Musikerne på konserten består av unge jazzstudenter med en variert bakgrunn, som likevel har god kjemi. De har jobbet sammen for å utvikle sitt samspill og for å se mulighetene med improvisasjon i et stort ensemble.

Twenty seconds to silence er to konserter som resultat av dette samarbeidet. Under konsertene vil ensemblet spille fri improvisert musikk med utgangspunkt i Vigelandsmausoleets unike etterklang. Med sin utradisjonelle besetning skaper musikerne klanger og stemninger i en meditativ, men samtidig smått urovekkende atmosfære. Publikum vil få en helt spesiell opplevelse i mausoleets spesielle stemning, som også vil prege musikerne og musikken som blir skapt.

Medvirkende:

Live Sollid Schulerud – vokal
Vilde Bolstad Bakken – vokal
Hans Pålsen Kjorstad – fele
Henriette Hvidsten Eilertsen – fløyte
Sigurd Evensen – trombone
Sander Eriksen Nordahl – gitar
Martin Morland – bass
Håkon Norby Bjørgo – bass
Bjørn Even Bjarkli Verbeke – perkusjon
Ivar Myrset Asheim – slagverk

Lisa Dillan (født 1969 i Bodø), er frilans sanger, komponist
og performancekunstner siden 1991, med hovedvekt på improvisasjon. Lisa underviser som 1. amanuensis i improvisasjon, vokal og intermedial improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole, og har jobbet der siden 2001. Hun har sitt hovedvirke innenfor improvisert musikk og jazzrelaterte prosjekter, men har også siden 1997 medvirket i en rekke ensembler og prosjekter med improviserte, intermediale kryssningsprosjekter med dansere, lyskunstnere og videokunstnere i norden, Europa og USA.

Emanuel Vigelands museum på Slemdal er en av Oslos best bevarte hemmeligheter. Museets hovedattraksjon er et dunkelt, tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker. Det 800 m2 store maleriet Vita beskriver i dramatiske – og sterkt erotiske – scener menneskets liv fra unnfangelse til død. Store figurgrupper i bronse gjentar veggenes hyllest til forplantningens mysterium. Å gå inn i museet er en opplevelse i seg selv. Inntrykket av de svakt opplyste freskene med de mange hundre nakne figurene forsterkes av en usedvanlig og overveldende akustikk.

Legg til ekstern kalender…