Familiar Structures

[Bilde]

Fredag 22. mai kl. 19:00 åpner utstillingen Familiar Structures, med Maria Koshenkova (RUS/DK) i S12.

Maria er en spennende visuell og konseptuell kunstner som hovedsakelig bruker glass for å formidle tanker og følelser. Hun arbeider ofte svært eksperimentelt og ser på glassblåsing som et middel for å uttrykke ideer, ikke for å utvikle perfekte glassformer.

I Familiar Structures tar hun for seg hverdagslige elementer som er gjenkjennelige for oss, og gjenskaper disse på sin egen måte – i et nytt materiale. Ved første øyekast kan hver gjenstand se ut som en kopi av den forrige, men i virkeligheten er de unike objekter formet for hånd før de er satt sammen til nye abstrakte komposisjoner.

En interaktiv lyd-installasjon som forvandler galleriet til et musikkinstrument og som kan spilles ved hjelp av publikums bevegelser, er blant arbeidene hun viser. Den østerrikske komponisten, Richard Deutsch har utstyrt installasjonen med bevegelsesstyrt lyd og teknologi.

Maria Koshenkova kommer fra St. Petersburg, men bor og arbeider for tiden i København. Koshenkova har stilt ut arbeidene sine internasjonalt, og deltatt i store gruppeutstillinger med samtidsglass og samtidskunst generelt. Hun har en mastergrad fra St. Petersburg State Art and Industry Academy og har studert ved Det Kongelige Danske Kunst Akademi i København. Koshenkova er gjestekunstner hos S12 i mai.

mariakoshenkova.com
richard-deutsch.com

Legg til ekstern kalender…