Velkommen til utstillingsåpning!

[Bilde]

​KAMPEN VISNINGSROM (30 mai- 7 juni)
Utstillingsåpning fredag 30 mai kl. 18:00
Lør/søn 12-16
Man/fre etter avtale ([email protected])
Kampenvisningsrom.com
Facebook event, Asle Nilsen på KV

ASLE NILSEN

TILSYNEKOMSTER OG FORSVINNINGER

Utstillingen dreier seg om malerens uendelige forsøk på å oppnå en konsentrert tilstedeværelse i en uoversiktelig maleprosess.
Maleriet som en slags rapport fra et spesiellt nærvær som ikke kan utsies på noen annen måte enn gjennom maleriet. Kvaliteter som oppstår i vekselspillet mellom den fysiske maleprosessen og den grad av “kontakt” jeg klarer å oppnå underveis.
En påstand om at dette nærværet i maleprosessen er maleriets egentelige anliggende.

Tilsynekomster
Et punkt der stoffet/malingen brått endrer seg fra å være full av motstand og stedig intetsigende til å bli meddelsomt og aktivt visuellt skapende.
En tilstand i maleprosessen, en egenskap i malingen selv (farge, strøk, struktur) der alt liksom blir til noe gjenkjennelig hele tiden. Alt flyter i en “sjø av tilsynekomster” der en liten endring ett sted gjør en stein til et hulrom et annet sted, eller en metallvegg til et regnvær et tredje sted. Å male et helhetlig bilde samtidig som jeg klarer å holde meg så nær dette punktet der “metallet blir regn”, gir (i heldige fall) muligheten for et helt presist men samtidig helt flytende bilde der alt befinner seg på spranget til dannelsen / tilsynekomsten av noe konkret.
Der strøket, fargen og strukturen smelter sammen til et gjenkjennelig fenomen, uten at det “tilfeldige strøket” mister sin karakter og kvalitet som abstrakt strøk / form.

Forsvinninger
Denne maleriske tilstanden der alt blir til noe gjenkjennelig hele tiden -er samtidig også på spranget til å løse alt opp, der alt forsvinner og omdanner seg til noe annet. Denne “sjøen av tilsynekomster” er samtidig alltid en “sjø av forsvinninger”.

Hva er dette et bilde av? -er noe jeg aldri finner helt ut av….
Uansett hva det er bilde av, så er det forhåpentligvis et presist bilde av nettopp det.


Asle Nilsen er maler og bor og arbeider i Oslo.
Han er utdannet ved Kunstakademiet i Oslo.
Samtidig har han en bred tverrkunstnerisk praksis som mangeårig leder av kunstgruppen Verdensteatret.

Legg til ekstern kalender…