HIROSHIMA 70 - konsert for et forbud mot atomvåpen

I august er det 70 år siden bombingen av Hiroshima og Nagasaki. Dagen markeres med artister og talere fra inn- og utland på Youngstorget i Oslo til støtte for et internasjonalt forbud mot atomvåpen.

Artister:

HIGHASAKITE
FJORDEN BABY!
SANDRA KOLSTAD
ÅSE KLEVELAND
BROEN

Appellanter:

HERBIE HANCOCK, internasjonal jazzmusiker og ICAN-supporter
TOSHIKI FUJIMORI, Hiroshima-overlevende
SVEN MOLLEKLEIV, president i Røde Kors
INGRID ASPELUND, leder Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom
RENÈE RASMUSSEN, organisasjonssekretær LO

Konferansier: ANDERS DANIELSEN LIE

Flere artister og innslag blir offentliggjort hver mandag i løpet av juni – følg med! Arrangementet er gratis og åpent for alle.

70 år med atomvåpen er 70 år for lenge. Det er 16 000 atomvåpen i verden i dag fordelt på ni land. Sjansen for at et atomvåpen skal gå av enten med intensjon eller ved et uhell er større enn under den kalde krigen. Atomvåpenstatene viser ingen vilje til å gi slipp på sine atomvåpen og planlegger å bruke summer tilsvarende ti norske statsbudsjetter på våpnene de neste årene.

Det ligger likevel en historisk mulighet foran oss til å avskaffe verdens farligste våpen. De siste årene har det kommet et internasjonalt momentum for et folkerettslig forbud mot atomvåpen på linje med alle andre masseødeleggelsesvåpen. Norge kan spille en viktig rolle for et slikt forbud.

Toshiki Fujimori var halvannet år og ble båret på morens rygg da bomben falt over Hiroshima. De befant seg kun 2 km fra episenteret og han ble livstruende skadet. 70 år etter kommer Toshiki til Youngstorget for å fortelle sin historie.

Sett av 6. august, ta med vennene dine og bli med!

Arrangører: Nei til Atomvåpen, Norsk Folkehjelp, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom, LO , Norges Fredsråd/Norwegian Peace Council , Norske leger mot atomvåpen – NLA og Forby atomvåpen nå – International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) Norge

Legg til ekstern kalender…