CHATEAU NEUF SPELEMANNSLAG

[Bilde]

Et av 1990-tallets kuleste norske folkemusikk-crossoverband går offisielt over i rekkene til band som aldri blir oppløst, men bare “tar pause” mellom gjenforeningskonsertene. I år feirer de 20-årsjubileum for debutplaten Spell, så comebacket er velbegrunnet. Denne kvelden på Riksscenen har de med seg Roger Tallroth og Aasmund Nordstoga på scenen. Før konserten kan man se dokumentarfilmen om CNS fra 1998, Byspelemenn, på Klubbscenen.

Fra Riksscenens presentasjon:

CNS er historien om musikkstudentene ved Universitetet i Oslo tidlig på 1990-tallet som ble frelst på folkemusikk etter å ha hørt mesterspelemenn som Hans W. Brimi og Lars Skjervheim på kurs på Ole Bull akademiet. (…) CNS henter mye av sitt musikalske materiale fra norske slåtter, men med en besetning som inkluderer blåserekke, fire vokalister, sekkepiper og full backline har de utviklet en særegen stil som har appellert til world-music miljøene langt utenfor Norges grenser. (…) Etter en lang pause gjenoppsto bandet i forbindelse med Folkelarm2008, og opptrådte på Folkemusikkdagene i Ål og fortellerfestivalen i Oslo 2009 … og nå kommer de jammen tilbake igjen!

Før konserten vises filmen «Byspelemenn» fra 1998 på Klubbscenen. Dokumentarfilmen handler om Chateau Neuf Spelemannslag, menneskene bak, deres kjærlighet til – og arbeidet med folkemusikken. (…) Vi følger Chateau Neuf Spelemannslag på turné til Tyskland og opplever dem på scenen i utemmet samspill, i stor kontrast til den perfeksjoneringen hver og en blir utsatt for under innspillingen av deres siste plate.

Legg til ekstern kalender…